Gedisciplineerd Drachtster Boys veel te sterk voor Zeerobben

DRACHTEN - Op papier was het een mooi affiche: koploper Drachtster Boys tegen runner-up (derde plek op de ranglijst) en de verrassing van de eerste klasse E: Zeerobben. Het bleek een gevecht van de muis tegen de olifant.

 

Al na twintig minuten keek Zeerobben tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. Rob Schokker was bij Drachtster Boys de gevierde man: met een gave hattrick maakte hij duidelijk momenteel in blakende vorm te verkeren.

 

Het begin was duidelijk voor Drachtster Boys. Vanuit de solide verdediging bouwde de ploeg zorgvuldig aan een overwicht, terwijl Zeerobben zich ver liet terugvallen om Drachtster Boys pas op eigen helft te attaqueren. Die strategie faalde hopeloos. In de negende minuut was het al raak: de ijverige Stefan Bolt gaf een prima voorzet, die Richard Hamstra bijna verzilverde. Rob Schokker joeg vervolgens de terugketsende bal fabelachtig in de touwen:
1-0.

 

In de veertiende minuut stormde de attente Stefan Bolt na een splijtende pass van Said Hassan alleen op keeper Jacob de Vries van Zeerobben af, maar zijn schot ging rakelings langs. Het bombardement aan Drachtster aanvalsgolven ging door: Aziz Gayik kopte na een gave voorzet van Jan Stoker rakelings over, en in de achttiende minuut was het weer raak: in een scrimmage voor de goal van De Vries schoot Rob Schokker weer raak: 2-0.

 

Rood

Vlak daarop kon aanvoerder Albert Beuker Said Hassan alleen maar van het scoren afhouden door hem opzichtig aan zijn shirt te trekken: de prima leidende scheidsrechter Souhuwat kon niet anders dan rood geven voor deze actie. Rob Schokker voltooide vervolgens zijn hattrick door beheerst vanaf de elfmeterstip de 3-0 binnen te schieten.

 

Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld. Drachtster Boys speelde de bal rustig en gedisciplineerd rond, en Zeerobben lukte het niet het tij te keren en moest lijdzaam toezien dat de kans op een grotere voorsprong aanzienlijker was dan de kans de achterstand te verkleinen. Sterker nog: de ploeg uit Harlingen kwam totaal niet in de buurt van keeper Richard Strijker, die daardoor een rustige middag beleefde.

1104 db zeerobben

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Drachtster Boys consolideerde met gemak de voorsprong en speelde gedegen de wedstrijd uit. Het werd nog even spannend in de tiende minuut van de tweede helft, toen een goal van Zeerobben terecht vanwege buitenspel werd afgekeurd en Drachtster Boys zich moest herpakken toen Richard Strijker met een schouderblessure het veld moet verlaten. Maar daarna was het weer allemaal Drachtster Boys wat de klok sloeg, met een vierde goal van Jan Stoker als toetje na weer goed doorzetten van de onbevangen spelende Stefan Bolt, die vanmiddag weer in de basis startte en zijn plekje in het team van Hans van der Ploeg prima gevonden lijkt te hebben.

 

Periodetitel

De grote verrassing kwam even later uit Leek: VEV klopte zeer verrassend het sterke Buitenpost. Daarmee werd Drachtster Boys in de strijd om de eerste periodetitel onbereikbaar voor de concurrentie. En afgaande op het volume van dit hechte collectief tijdens de derde helft in de kantine smaakt dat naar meer!

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors