Drachtster Boys maatje te groot voor Be Quick Dokkum

DRACHTEN - De nieuwe wedstrijdshirts -voorzien van de namen en de logo’ s van de hoofdsponsors- die de A-selectie zaterdag in aanwezigheid van de hoofdsponsors van Drachtster Boys voor het eerst om de schouders kreeg, bleken uitstekend te passen: in een stralend herfstzonnetje kon de fotograaf een welhaast perfecte elftalfoto schieten. Voor het bezoekende Be Quick uit Dokkum bleek Drachtster Boys echter een maatje te groot.

 

Een flitsende start, het kan niet anders genoemd worden, dat was waarop Drachtster Boys de talrijke bezoekers trakteerde. In de tweede minuut al scoorde de attente Rob Schokker na goed doorzetten van Marco Haitjema. Direct daarop, in de derde minuut, was daar de terecht afgekeurde goal van Be Quick. In de vijfde minuut knalde Mark Huizinga van zeker dertig meter de bal snoeihard richting invaller-keeper Rutger Atema van Be Quick, die de bal ternauwernood uit zijn doel kon ranselen. Om vervolgens in de tiende minuut opnieuw te capituleren voor een goal van Kevin Bakels, die attent reageerde op een na een corner teruggelegde bal en fraai inkopte: 2-0. Toen Said Hassan ook nog eens in de twaalfde minuut op de lat kopte ging het publiek er eens goed voor zitten: wat gaat er hier vanmiddag gebeuren?

 1718 A-selectie kopie

Be Quick Dokkum wist niet waar ze het zoeken moest en beperkte zich in deze eerst fase tot het wegranselen van de bal. Pas na goed een kwartier nam Drachtster Boys wat gas terug en kon Be Quick er zo nu en dan uitkomen. In de 28e minuut was het Folkert van Dongera die een kopkansje kreeg, maar verder controleerde de solide Drachtster verdediging de wedstrijd en bediende de voorwaartsen keer op keer met mooie passes. Zo was Rob Schokker dicht bij zijn tweede goal, maar zijn schot ging net voorlangs. Even later miste hij een uitgelezen kans na goed doorzetten van Kevin Bakels. Als het tegen deze tijd 4-0 had gestaan, was daar niets op af te dingen geweest.

 

Beheerst

In de tweede helft maakte Sicco Bouwer zijn opwachting als vervanger van de licht geblesseerde Ard Veenhof. Direct na het begin van de tweede helft maakte een Be Quicker opzichtig hands in het strafschopgebied, maar de prima fluitende scheidsrechter Gils liet doorspelen. Vlak daarop zette de attente Richard Hamstra goed door, bediende Kevin Bakels op maat die met een versnelling zijn directe tegenstander verraste en een perfecte voorzet afleverde richting Jan Stoker: hij aarzelde niet en scoorde beheerst de 3-0.

 

Be Quick probeerde de bakens te verzetten en in ieder geval nog een eretreffer te forceren. Omdat de verdediging van Drachtster Boys met een 3-0 voorsprong enigszins verslapte gaf het wat kansjes weg, maar Be Quick kon een paar goede mogelijkheden niet verzilveren. Dat deed Drachtster Boys wel: Sicco Bouwer tikte de bal geraffineerd door naar Kevin Bakels, die alleen op doelman Atema afstormde. Hij kon alleen onreglementair gestopt worden. Rob Schokker wist wel raad met de toegekende strafschop en scoorde beheerst: 4-0.

 

Dat Be Quick in de voorlaatste minuut nog een dot van een kans miste was tekenend voor deze middag: in alle opzichten bleek Drachtster Boys een maatje te groot. Met twaalf punten uit vier duels is het de trotse koploper in de eerste klasse E. 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors