Competitiestart Drachtster Boys: zes uit twee

Steenwijk - De eerste klap is een daalder waard. Met de pittige thuiswedstrijdouverture tegen de gedegradeerde hoofdklasser Oranje Nassau uit Groningen en de uitwedstrijd tegen titelpretendent d’ Olde Veste ‘54 uit Steenwijk (vorig seizoen werd die wedstrijd kansloos verloren) had de start van het nieuwe voetbalseizoen voor Drachtster Boys wel wat gemakkelijker gemogen. Maar met twee dik verdiende zeges is de ploeg gewoon medekoploper in eerste klasse E.

 

De wedstrijd op het druilerige complex van d’ Olde veste ’54 begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het deze week overleden erelid Schelte van der Wal van Drachtster Boys. Drachtster Boys startte voortvarend aan de wedstrijd en zette met prima combinatievoetbal de ploeg uit Steenwijk meteen onder druk. Dat resulteerde in de zevende minuut in een prima kans voor de deze middag weer overijverige Kevin Bakels: hij ontfutselde keeper Tom Holleboom van d’ Olde Veste ’54 de bal, maar zijn inzet was te slap. Vlak daarna gaf Rob Schokker zijn visitekaartje af door een strak schot op goal, dat rakelings over de lat vloog.

 

Blindelings

Drachtster Boys combineerde dat het een lust was. De spelers vonden elkaar blindelings en de druk op de verdediging van d’ Olde Veste ’54 nam zienderogen toe. Er kwamen prima kansen voor onder andere Jan Stoker en Ard Veenhof (de van Oranje Nassau Groningen overgekomen middenvelder, die een regelrechte aanwinst voor Drachtster Boys blijkt te zijn: hij paart technisch vernuft aan een sterk tactisch inzicht). D’ Olde Veste kon hier weinig tegenover stellen, met name ook omdat de verdediging van Drachtster Boys goed gepositioneerd stond en geen enkele kans weggaf, met een uiterst zeker opererende Mark Huizinga als rots in de branding.

 

In de 28e minuut was het raak: een ingooi van de deze middag soeverein spelende Said Hassan werd doorgezet in het strafschopgebied waar een alerte Kevin Bakels voor de dik verdiende 0-1 zorgde. Sportief liet d’ Olde Veste zich niet van haar beste kant zien door snel af te trappen en richting keeper Richard Strijker op te stomen, terwijl spelers van Drachtster Boys nog bij de dug-out de goal van Kevin Bakels vierden. Een goal werd ternauwernood verijdeld, maar wellicht is dit nog een leerpunt voor deze jonge enthousiaste selectie.

 

Vlak voor de rust deelde Drachtster Boys een mokerslag uit. Een vrije trap op ruim 25 meter van de goal van d’ Olde Veste ’54 werd resoluut door Ard Veenhof achter keeper Tom Holleboom gedirigeerd: 0-2. Die tik zo vlak voor het rustsignaal was een beloning voor het sterke spel van Drachtster Boys gedurende de eerste helft: een lust voor het oog.

 

Dood of de gladiolen

Vlak na de rust was het dezelfde Ard Veenhof die opnieuw een vrije trap bijna tot derde goal promoveerde: de bal kon ternauwernood weg gestompt worden door de geschrokken keeper van d’ Olde Veste ’54. Maar deze ploeg stroopte de mouwen op en begon druk te zetten op het middenveld en de verdediging van Drachtster Boys: het werd een kwestie van de dood of de gladiolen. Met name oud-Drachtster Boysspeler Mark Homme van der Veen deed steeds nadrukkelijker van zich spreken door een groot aantal corners en vrije trappen vervaarlijk in het strafschopgebied van Drachtster Boys te slingeren. Deze ploeg wankelde, het goede spel van de eerste helft werd onnodig ingeruild voor het bekende spelletje vrouw en kinderen eerst.

9030 Olde veste

In de 63e minuut kwam Aziz Gayik in het veld voor de moegestreden Mergim Hana en even later verruilden Kevin Bakels en Sicco Bouwer van plaats. Drachtster Boys bleef onder druk staan, maar loerde uitdrukkelijk op de kansjes die wel moesten komen door het opportunistische voetbal van d’ Olde Veste ’54. Zo kreeg Jan Stoker een prima kans op de bevrijdende derde treffer, maar zijn schot werd net geblokkeerd door een verdediger. Even later leidde zijn rush langs een aantal verdedigers van d’ Olde Veste ’54 net niet tot succes. Aan de andere kant kreeg d’ Olde Vestespeler Pim ter Voorde een niet te missen kans en kopte Bourakba Tarik rakelings langs de voor keeper Richard Strijker goede kant van de paal na een voortreffelijke voorzet van Mark Homme van der Veen.

 

Slotakkoord

Het slotakkoord was voor Drachtster Boys. Na een snelle uitbraak op rechts belandde de bal bij Aziz Gayik, die dit buitenkansje niet onbenut liet en beheerst de 0-3 binnenschoot. Een prima middag dus voor Drachtster Boys. Als het deze lijn kan doorzetten, doet de ploeg dit voetbalseizoen zeker mee voor de prijzen!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors