Goed herstel Drachtster Boys

GRONINGEN - Na de onnodige nederlaag van vorige week, thuis tegen Blauw Wit ’34, stond Drachtster Boys voor een lastige opgave: uit proberen te winnen van het stugge PKC ’83, de enige ploeg in de eerste klasse E met nog maar één verliespartij. Winnen was dus de enige optie vanmiddag om mee te blijven doen in de strijd om een plekje in de nacompetitie.

 

Drachtster Boys begon deze middag scherp aan de wedstrijd. De passing was goed verzorgd, in duels was de ploeg de bovenliggende partij en PKC‘ 83 werd daardoor regelmatig gedwongen de bal ongecontroleerd naar voren te rammen. Al in de eerste minuut daverde Kevin Bakels in volle vaart langs de PKC’ er Faraouni, maar zijn correcte schouderduw in het duel om de bal werd door scheidsrechter Schuring beoordeeld als te onbesuisd. Vlak daarop poeierde dezelfde Kevin Bakels de bal rakelings naast de goal van PKC-keeper Meedendorp na een splijtende pass van Rob Schokker.

 

Vanaf links bediende de deze middag sterk spelende Joel Wagenaar de spitsen regelmatig van een prima voorzet, maar met de lengte van het centrale verdedigingsduo van PKC’ 83 kon deze ploeg, zij het met enig kunst- en vliegwerk, de bal steeds net op tijd wegkoppen. Daarom draaide Joel Wagenaar in de 20e minuut de rollen maar eens om. In plaats van met links voor te zetten, draaide hij als een Arjen Robben plotseling naar binnen en met een fraaie curve schoot hij de bal achter de verbouwereerde keeper Meedendorp in de uiterste bovenhoek: 0-1.

 

Schrikken

Vlak daarop was het even schrikken voor de verdediging van Drachtster Boys: PKC’ 83 leek de gelijkmaker te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege (duidelijk) buitenspel. Toch was het een signaal voor de ploeg uit Hoogkerk om de mouwen op te stropen en meer druk te zetten op de verdediging van Drachtster Boys. En kansen kwamen er, al ontstond de grootste kans in de veertigste minuut door een inschattingsfout van keeper Richard Strijker. Bij een van de vele lange ballen van achteruit de verdediging van PKC’ 83 meende de Drachtster keeper de bal op de zestienmeterlijn te kunnen onderscheppen, maar de bal belandde bij de gevaarlijke aanvaller Erdem Yeni (ex-Harkemase Boys) die de bal vervolgens tot opluchting van Richard Strijker net langs de verkeerde kant van de paal schoot.

 

Bijna-gelijkmaker

PKC’ 83 maakte onmiddellijk na de rust zijn intenties duidelijk: al in de eerste minuut leidde een corner tot de bijna-gelijkmaker: de boomlange verdediger Serhingo Fatima kopte de bal luttele millimeters langs de voor Richard Strijker goede kant van de doelpaal. Het was deze beginfase van de tweede helft even zoeken naar het juiste ritme voor Drachtster Boys, dat moeilijk onder de druk van PKC’ 83 uit kon komen. Toch waren er prima Drachtster kansen. Zo zag de vanmiddag weer ijzersterk spelende Paul Bergtop een harde pegel uiteenspatten op de vuisten van keeper Meedendorp na een vloeiende combinatie tussen Aziz Gayik en Paul zelf. En ook de ouderwets zwoegende Kevin Bakels bleef de verdediging van PKC’ 83 keer op keer bezighouden.

 

Drachtster Boys kwam gaandeweg de tweede helft beter in het spel en ging de wedstrijd meer en meer controleren. Het resulteerde in verschillende corners vlak achter elkaar. Bij een van deze corners verkeek PKC-verdediger Faraouni zich volledig op de bal door deze hard achter zijn eigen doelman te koppen: 0-2. En daarmee was de wedstrijd in feite beslist.  PKC’ 83 creëerde geen kansen, tegelijkertijd bleef Drachtster Boys opvallend gemakkelijk overeind. De kansen op een 0-3 waren in feite groter dan de kans op de aansluitingstreffer.

 

Dubbele wissel

IMG 0636Met een dubbele wissel probeerde PKC-trainer Marc van Meel de wedstrijd nog te laten kantelen ten faveure van PKC’ 83, maar het was water naar de zee dragen. De grootste kans was er nog voor Drachtster Boys, waar Jorno Broeders, in het veld gekomen voor de moegestreden Willem Jan Talsma, luttele seconden nadat hij in het veld was gekomen de 0-3 op zijn schoen had, maar de bal ging miraculeus over.

 

Al met al bewees Drachtster Boys zichzelf een goede dienst door een solide overwinning op de stugge Peizerweg/Kring Combinatie. Als het deze lijn volhoudt (en niet de lijn volgt van het zestienmetergebied van PKC’ 83 …!) kunnen er nog goede zaken gedaan worden.

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors