Drachtster Boys vergooit kansen

DRACHTEN - Continuering van een tweede plek op de ranglijst, die recht geeft op nacompetitie. De mogelijkheid revanche te nemen op een smadelijke 1-6 nederlaag tegen Blauw Wit ’34 tijdens de eerste competitieronde. Ingrediënten genoeg om er vanmiddag volle bak tegenaan te gaan. Het werd een deceptie.

 

Drachtster Boys startte vanmiddag voortvarend tegen het kwakkelende Blauw Wit‘ 34 uit Leeuwarden. Van de gasten die de tweede helft van deze competitie al vele punten hadden gemorst, moest gewonnen worden om de belangrijke tweede plek op de ranglijst vast te houden. Al in de eerste minuut verslikte Blauw Wit ’34 keeper Oostra zich in een terugspeelbal die bijna de 1-0 inluidde. Drachtster Boys zette vervolgens in de beginfase onmiddellijk druk wat resulteerde in een vijftal corners op rij. Zowel van rechts als van links slingerde Mark Huizinga de bal vervaarlijk voor de goal maar de Drachtsters wisten daar geen voordeel uit te halen.

 

Ineens

Blauw Wit‘ 34 slaagde er nauwelijks in onder de druk van Drachtster Boys uit te komen, maar uit het niets was daar ineens de 0-1 voorsprong. Bij een van de spaarzame uitvallen forceerde Blauw Wit ‘34 een vrije trap op zo’n twintig meter van de goal van Richard Strijker. De gevaarlijke spits Bob Schepers wist daar wel raad mee en met enig fortuin pegelde hij de bal met een droge knal achter de verbouwereerde Richard Strijker: 0-1.

 

Dat was precies waar het vanmiddag uiterst zwak spelende Blauw Wit ‘ 34 op gehoopt had: de gelederen sloten zich en vanuit een sterk defensief concept werd keer op keer de snelle en gevaarlijke spits Bob Schepers gezocht. Het lukte Drachtster Boys niet de gelijkmaker te forceren. Combinaties stierven in schoonheid, afstandsschoten zeilden ver over en het veldspel werd steeds onverzorgder. Wellicht was daar het ontbreken van basisspelers als Said Hassan en Aziz Gayik debet aan, maar het veldspel kreeg meer en meer het karakter van een plichtmatig rondspelen van de bal. De inzet en felheid in duels die tijdens de wedstrijd tegen koploper HZVVV twee weken geleden de basis vormden voor een prima overwinning ontbraken vanmiddag ten enenmale.

 

Dramatisch

De tweede helft was niet om aan te zien. Werkelijk geen pass kwam aan, het balverlies was dramatisch en geen enkele voorzet lukte, in drie van de vier gevallen eenvoudig geblokt door de verdediging van Blauw Wit ’34. De kans op een 0-2 voorsprong werd daardoor groter dan de kans op de gelijkmaker, hoewel Blauw Wit‘ 34 zich deze middag een zeer middelmatige tegenstander toonde. De enige uitblinker deze middag was scheidsrechter mevrouw Deuring uit Groningen die de wedstrijd uitstekend leidde. Geen moment maakte Drachtster Boys de tweede positie op de ranglijst waar en met de uiteindelijke 0-1 nederlaag vergooide het zijn kansen op een eventuele nacompetitie. Misschien dat een misstap van de concurrenten in de strijd om de tweede plek Drachtster Boys nog een onverwachte kans biedt, maar dan zal er de laatste vijf wedstrijden echt uit een ander vaatje get(r)apt moeten worden!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors