Drachtster Boys slaat aanval af

DRACHTEN - Met respectievelijk vijf en zes punten voorsprong op de nummers twee en drie in de competitie, Drachtster Boys en d’ Olde Veste, en nog een paar wedstrijden te gaan, lijkt een kampioenschap het Hoogeveense HZVV niet meer te kunnen ontgaan. Des te spannender is de strijd om de tweede plek die recht geeft op het spelen van de nacompetitie. Het belang van de wedstrijd van afgelopen zaterdag was dan ook groot, en dat was te merken.

 

In hoog tempo ging de wedstrijd van start. Over en weer probeerden beide ploegen druk te zetten, waarbij felle duels om de bal niet gemeden werden. Drachtster Boys zette vooral druk met goed combinatiespel, d’ Olde Veste hanteerde voortdurend de lange bal en zette de verdediging van Drachtster Boys flink onder druk door met name de beide snelle vleugelspitsen, waarmee Richard Hamstra en Paul Bergtop hun handen vol hadden.

 

In de zesde minuut slalomde Jordy Kailie sierlijk langs een aantal Steenwijker middenvelders en bracht de regelmatig mee opkomende Paul Bergtop in stelling. Zijn prima voorzet werd door Kevin Bakels fraai doorgetikt naar Aziz Geyik, die net naast schoot. Het was een vloeiende aanval die liet zien dat Drachtster Boys technisch veel in zijn macht heeft. Maar aan de andere kant bleef het steeds oppassen geblazen voor de snelle tegenstoten van d’ Olde Veste, de ploeg die in de veertiende minuut plotseling op voorsprong kwam. Uit een scrimmage na een corner waarbij de verdediging van Drachtster Boys even de kluts en daarmee de bal kwijt was, scoorde Steenwijker Sander Nijstad de 0-1.

 

Gelijkmaker

Gelukkig voor Drachtster Boys kwam in praktisch dezelfde minuut de gelijkmaker. Op rechts snelde de voor de niet fitte Joel Wagenaar ingevallen Jorno Broeders langs een verdediger van d’ Olde Veste, die in een poging met een sliding de bal weg te tikken ook Jorno meenam. En als je dat in het strafschopgebied doet, betekent dat onverbiddelijk een strafschop. Jordy Kailie nam de verantwoordelijkheid op zich de strafschop te nemen en hij deed dat onberispelijk: 1-1.

 

Na het stormachtige begin en de beide snelle goals bleef het met name schaken op het middenveld. Voor beide goals gebeurde vrij weinig, zij het dat een aantal vrije trappen van Mark Huizinga vervaarlijk in het doelgebied van d’ Olde Veste draaiden, maar de kleine kansjes die deze opleverden werden niet benut. Typerend voor het spelbeeld was de vrije trap van Drachtster Boys in de 33e minuut. De indraaiende bal werd door d ‘Olde Veste ternauwernood verwerkt, maar onmiddellijk nadat de bal uit het strafschopgebied was geramd kwam er een snelle tegenstoot over links die in dezelfde minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van Richard Strijker opleverde.

 

Overwinning

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. Het was duidelijk dat d’ Olde Veste geen genoegen wenste te nemen met een gelijkspel en deze middag alleen maar voor de overwinning kwam om daarmee de belangrijke tweede plek van Drachtster Boys over te nemen. Dat leverde in de 49e minuut al een niet te missen kans op voor Steenwijker Kevin de Vries, maar gelukkig voor Drachtster Boys schoot hij in kansrijke positie hopeloos over. En vlak daarop kopte Steenwijker Tom Justin in kansrijke positie de bal precies in de handen van Richard Strijker, die goed opgesteld stond. Drachtster Boys werd teruggedrongen en kwam flink onder druk te staan. Toch bleef de ploeg bij spaarzame aanvallen gevaarlijk. In de 55e minuut bijvoorbeeld zette de hardwerkende Kevin Bakels op rechts goed door, maar na zijn lange rush miste hij de kracht om doeltreffend af te ronden.

 

Debuut Rob Feijen

In de 65e minuut was er het debuut van Rob Feijen, speler uit de eigen jeugd van Drachtster Boys die inviel voor de moegestreden Willem Jan Talsma. Hij stond amper in het veld of hij kreeg een aardige mogelijkheid te scoren; het zou een prachtige entree zijn geweest zoals dat wel vaker gebeurt met jeugdspelers die debuteren op het hoogste niveau. Hij liet in ieder geval zien dat er vanuit de jeugdopleiding van Drachtster Boys prima doorgeselecteerd kan worden met de talenten uit eigen gelederen.

 

De laatste tien minuten was het billenknijpen voor Drachtster Boys. D’ Olde Veste pompte de bal keer op keer het strafschopgebied in, maar Richard Strijker stond zijn mannetje en verrichtte een paar fraaie reddingen. Moegestreden sleepten de spelers van Drachtster Boys de 1-1 over de eindstreep, zichzelf daarmee een goede dienst bewijzend omdat d’ Olde Veste er niet in slaagde de tweede plek over te nemen. Het worden nog zes spannende competitieronden, maar Drachtster Boys heeft het volledig in eigen hand.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors