Drachtster Boys velt koploper HZVV

DRACHTEN - Afgelopen woensdag sneu voor de beker uitgeschakeld door penalty’s en dan een paar dagen later tegen de koploper spelen: dan is het altijd afwachten hoe de ploeg er voor staat. Maar een sterk en agressief spelend Drachtster Boys pakte koploper HZVV van meet aan bij de strot en liet niet meer los. De 1-0 overwinning was daarom dik verdiend.

 

Onder lenteachtige omstandigheden startte Drachtster Boys voortvarend aan het topduel (immers: de nummers 1 en 2 speelden tegen elkaar) in de eerste klasse E. De ploeg maakte HZVV van meet af aan duidelijk dat er vanmiddag in het Drachtster Bos voor de koploper uit Hoogeveen niets te halen viel. De duels vielen alle in het voordeel van de Drachtsters uit, van links en rechts viel de ploeg aan, waarbij het enige verwijt gemaakt kon worden dat de ploeg in die fase niet scoorde. In de 7e minuut bijvoorbeeld speelde Jordy Kailie op slimme wijze de overijverige Kevin Bakels vrij, die vervolgens een vrije doortocht had richting keeper Streutker van HZVV; deze redde echter bekwaam op de inzet van Kevin. Drachtster Boys nam HZVV steeds meer in de tang, al moest het oppassen voor de snelle uitvallen en spelhervattingen van de sluwe ploeg uit Hoogeveen. Zo moest in de 15e minuut de bal van de Drachtster doellijn gekopt worden na een inzet van HZVV ‘er Broek.

 

Met name het regelmatig opkomen van de beide Drachtster backs Richard Hamstra en Paul Bergtop, en de tactiek van het trainersduo van Drachtster Boys om via snelle positiewisselingen tussen middenveld en aanval regelmatig met vier aanvallers op te stomen richting doelman Streutker van HZVV, zorgde voor verwarring, waardoor de druk steeds meer toenam. Keer op keer passte de sterk spelende Mark Huizinga de bal hoog naar de voorwaartsen, waardoor HZVV in arren moede niet meer kon doen dan de ballen ongecontroleerd weg ranselen, ook al omdat de Drachtsters keer op keer hun duels wonnen. Soms was het een waar bombardement aan schoten en halve schoten op het doel van Streutker, waarbij de vele benen in het zestienmetergebied van HZVV een natuurlijke versperring vormden. Drachtster Boys was de eerste helft dus duidelijk de bovenliggende partij, maar daar win je geen wedstrijd mee: hij moet er wel een keertje in!

 

Besef

Dat besef was gelijk ook in de tweede helft bij Drachtster Boys aanwezig. En niet lang na de aftrap van de tweede helft lag de bal inderdaad in het (voor Drachtster Boys) goede netje. En weer stond Mark Huizinga aan de basis: zijn lange bal werd door Aziz Geyik keurig doorgekopt naar de snelle Kevin Bakels, die zich prima ontdeed van zijn verdediger Akkerman en met een formidabele pegel doelman Streutker van HZVV volkomen kansloos liet: 1-0. En de kansen bleven komen: een hard schot van Kevin Bakels werd met een reflex gepareerd, Paul Bergtop miste op een haar na de goal na goed doorzetten van Jordy Kailie en een voorzet van Joel Wagenaar werd net over gekopt door de hard zwoegende Rob Schokker, die vanmiddag eigenlijk al zijn kopduels won en daarmee steeds zijn voorwaartsen in stelling kon brengen.

 

Toen HZVV met de moed der wanhoop het laatste kwartier druk begon te zetten, waren ook nu weer de beste kansen voor Drachtster Boys. Met name Jordy Kailie kreeg vijf minuten voor het einde een niet te missen kans de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn vizier stond vanmiddag niet scherp, hoewel het publiek hem heel graag een goal gunde vanwege zijn enorme inzet. Al met al een dik verdiende zege voor Drachtster Boys, dat daarmee zichzelf een prima dienst bewees. Immers: de afstand met koploper HZVV is geslonken tot vijf punten (en is daarmee zeker overbrugbaar), en de tweede plek op de ranglijst, belangrijk vanwege een eventuele vervangende periodetitel, bleef behouden. Met de 1-0 overwinning won daardoor vooral het voetbalpubliek, omdat de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse E nog lang niet gestreden is! 

 

Zie hieronder de beelden van de wedstrijd. Camera en montage: Mande Mol

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors