Prijsschieten in het Drachtster Bos

DRACHTEN - Om de volgende ronde in het bekervoetbal te bereiken moest Drachtster Boys vanmiddag zien af te rekenen met zondag tweedeklasser St Annaparochie. Het werd een gemakkelijke middag voor de uitstekend voetballende ploeg van Marius Hendriks. St Annaparochie werd gedecideerd met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd.

 

Een fel jagend Drachtster Boys startte vanmiddag voortvarend om zo snel mogelijk een eerste goal te forceren. Al in de vijfde minuut was er een prachtige combinatie tussen Paul Bergtop en de vanmiddag voortreffelijk op dreef zijnde Aziz Geyik, die resulteerde in de eerste corner. De kopbal van Rob Schokker mist echter de juiste richting. De druk van de Drachtsters bleef echter aanhouden, wat resulteerde in verschillende goede mogelijkheden. Toch liet St Annaparochie zich niet onbetuigd en in de veertiende minuut leverde dit een bijna niet te missen kans op, die met veel pijn en moeite werd gepareerd. Het appel op hands werd door de bekwaam leidende scheidsrechter Souhuwat uit Groningen weggewuifd.

 

Het was Drachtster Boys echter dat met gevarieerd en attractief spel de verdediging van St Annaparochie regelmatig tot wanhoop dreef. Zo was er een mooi kans voor Joel Wagenaar na een listig passje van Said Hassan, die de keeper van St Annaparochie ter nauwer nood teniet kon doen. Hij was echter kansloos op de inzet van de attente Joel Wagenaar die de bal voor zijn voeten kreeg na een hard schot van Said Hassan, dat de keeper niet onder controle kreeg: 1-0. Daarna bleven de kansen komen en het was dan ook de verdienste van een verzorgd voetballend Drachtster Boys dat het publiek voor de tweede keer vanmiddag deed juichen: een afstandsschot van Aziz Geyik werd licht getoucheerd zodat de keeper van St Annaparochie volledig op het verkeerde been stond: 2-0.

 

Fraai

Het spel van Drachtster Boys oogde fraai, mede doordat St Annaparochie niet voor de goal ging hangen, de nodige ruimte weggaf en echt wilde meevoetballen. Het publiek kreeg dan ook een lekker pot voetbal voorgeschoteld, met soms oogstrelende combinaties. Zo was er een prachtige pass van Paul Bergtop op Nezhar Hassan, die met een subtiele voetbeweging Mergim Hana een prima kans gaf te scoren, maar de goalie van St Annaparochie redde met zijn vingertoppen. Vlak voor de rust kreeg Said Hassan nog twee uitgelezen mogelijkheden, maar ook nu weer stond de keeper van St Annaparochie letterlijk zijn mannetje.

 

Waarschuwing

In de tweede helft zette Drachtster Boys door. Een eerste waarschuwing was er al in de vijftigste minuut, toen Paul Bergtop rakelings naast kopte uit een gevaarlijke corner van Aziz Geyik. Luttele minuten later was het wel raak: Paul Bergtop werd door Joel Wagenaar gelanceerd en op werkelijk onnavolgbare wijze joeg de razendsnelle linksback van Drachtster Boys de 3-0 tegen de touwen.

 

richard hamstraHet verzet van St Annaparochie was definitief gebroken toen spits Rob Schokker zich uitstekend breed maakte, de bal in het strafschopgebied veroverde en beheerst de 4-0 inschoot. Daarna was het prijsschieten: Drachtster Boys speelde de bal met gemak en de nodige frivoliteit rond, St Annaparochie kon niet anders dan afwachten en het was dan ook logisch dat er nog meer goals vielen. Aziz Geyik scoorde zijn tweede treffer deze middag en Richard Hamstra, al jarenlang vaste kracht in het eerste maar nog nooit scorend, tekende de 6-0 aan, tot groot genoegen van zichzelf, van het publiek en vooral van pake Boonstra, die zijn geluk niet op kon en dat het publiek ook goed duidelijk maakte. Dat de teller op zes bleef staan en nogal wat scoringskansen om zeep werden geholpen deerde het publiek vanmiddag niet: het was genieten in het Drachtster Bos!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors