Keeper Eize Piter Douna naar Drachtster Boys

Drachtster Boys heeft zijn derde keeper binnen en heeft Eize Piter Douna gecontracteerd als opvolger voor de vertrekkende Jarno de Jonge.

 

0526 eize pieter dounaEize Piter is 21 jaar en woonachtig in IJlst en komt over van ONS (Topklasse) waar hij de afgelopen drie seizoen heeft gespeeld, eerst als derde keeper en daarna twee seizoenen als tweede keeper. Zijn eerste club was IJVC uit IJlst, waar hij vanaf de F’jes tot tweedejaars D’s heeft gespeeld. Hierna vertrok hij naar ONS en na een jaar in de C’ s (hoofdklasse) te hebben gespeeld vroeg Cambuur of hij daar kwam spelen. Na een jaar moest hij daar al weer vertrekken en koos voor LSC1890, waar hij in totaal vier seizoen heeft gespeeld (B’s en A’s). In het laatste jaar was hij wekelijks reserve keeper bij het eerste en heeft in dat jaar ook zijn debuut mogen maken in de hoofdmacht.

 

Hierna benaderde ONS hem voor de positie van derde keeper, dat was in het seizoen 2012/2013. Eize Piter kwam in contact met trainer Fred de Boer en had meteen een goed gevoel. Het feit dat Drachtster Boys in de hoofdklasse speelt is van grote invloed geweest op zijn keus. "Uiteindelijk gaat het erom dat je wil spelen en die kans is bij Drachtster Boys zeer groot, daarom is mijn keuze uiteindelijk gevallen op Drachtster Boys", aldus Eize Piter.

 

Eize Piter heeft zich zelf tot doel gesteld om eerste keeper te worden en handhaving te bewerkstelligen met het team in de hoofdklasse. Gezien de afgelopen seizoenen vindt hij dat een realistische doelstelling. Op persoonlijk gebied hoopt hij zich door te ontwikkelen om op termijn weer in te Topklasse uit te komen. Eize Piter treft bij Drachtster Boys Jelmer v.d. Meer en Klaas Talsma als directe concurrenten.

 

Naast het voetbal is sporten een grote passie van Eize Piter.  In de zomer doet hij veel aan wielrennen, en gedurende het hele jaar aan fitness, dit om de algehele fitheid te behouden. Daarnaast studeert hij Scheepsbouwkunde aan de NHL in Leeuwarden. Hij zit nu in het 3e jaar en heeft nog een jaar voor de boeg. Ook heeft dit drukke baasje een eigen onderneming genaamd Houtwerk Friesland en maakt hij voornamelijk binnen- en buitenmeubels van steigerhout. School staat echter bij hem op prioriteit nummer 1, zijn onderneming en voetbal komen daarna.

 

Drachtster Boys wenst Eize Piter van harte welkom bij de club, een aangename tijd en veel sportief succes het komende seizoen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors