Schokker, Schokker, Schokker, Schokker…

DRACHTEN - Het belangrijkste verschil zaterdag tussen koploper Drachtster Boys en het stugge Noordscheschut: een afmaker. Daar waar de ploeg uit de gelijknamige plaats in het eerste kwartier zeker twee goede mogelijkheden onbenut liet, verzilverde Drachtster Boys gelijk de kansen die het kreeg. Maar dan moet je wel beschikken over een afmaker-pur-sang: in Rob Schokker heeft de ploeg die zeker!

 

Al in de eerste minuut pegelde Nick Koster van een brutaal Noordscheschut bij een vrije trap op twintig meter van het doel de bal met een hard schot richting doelman Richard Strijker, waarmee de toon gezet werd. Want in de derde en vijfde minuut moest diezelfde Strijker alles uit de kast halen een kopbal en een geplaatst schot uit zijn goal te ranselen. Kortom: Noordscheschut, de promovendus in de eerste klasse E met een ervaren ploeg (een gemiddelde leeftijd van 27 jaar) gaf direct in het begin van de wedstrijd zijn visitekaartje af. En Drachtster Boys had daar de nodige moeite mee en moest in die fase zoeken naar het juiste ritme.

1210 schokker3

 
 
Duveltje-uit-een-doosje

Maar weer was het die dekselse Rob Schokker, die als een duveltje uit een doosje richting doelman Robert Benjamins opstoomde nadat de bal op het middenveld onderschept was, en hem verraste door via de korte hoek raak te schieten: 1-0. En nog geen vijf minuten later leidde een prachtige actie op links tot het tweede doelpunt van goudhaantje Schokker: Aziz Gayik speelde op fraaie wijze de bal vrij, gaf een voorzet op maat die vervolgens door de onbaatzuchtige Kevin Bakels keurig voor de voeten van Schokker werd bezorgd, die eenvoudig de 2-0 kon binnentikken. Een fel en beslist niet minder spelend Noordscheschut voerde vervolgens de druk op, wat leidde tot enkele pittige duels om de bal en een aantal gele kaarten aan beide kanten. Mooi om te zien was dat de beide aanvoerders-nummer-6, Said Hassan en Dennis Hooijer, bij de regelmatig felle onderlinge duels een schoolvoorbeeld gaven van sportief gedrag: iedere keer weer stonden de mannen op, gaven elkaar een hand of schouderklopje om vervolgens weer voorop in de strijd te gaan. Toen iedereen zich opmaakte voor de rust, was daar ineens een onbezonnen actie van keeper Robert Benjamins van Noordscheschut: in plaats van de bal weg te knallen voor de aanstormende aanvallers van Drachtster Boys, probeerde hij zijn tegenstanders uit te kappen, waarbij hem de bal ontfutseld werd en Marco Haitjema dankbaar van de hem geboden kans gebruikmaakte en beheerst zijn eerste goal in de hoofdmacht van Drachtster Boys liet aantekenen, tot ontzetting van alles wat Noordscheschut was: 3-0.

 

Gebrek aan killersinstinct

Dat de wedstrijd daarmee gespeeld was, was geenszins het geval. Noordscheschut wilde duidelijk het hoofd niet in de school leggen en pakte fanatiek de draad van voor de rust weer op. Maar weer was het het gebrek aan killersinstinct bij de voorwaartsen van die club: in de tweede minuut na de aftrap van de tweede helft was het Jos Kroezen die, op nog geen meter afstand van de goal, een dot van een kans kreeg, maar hij wist de bal niet tegen de touwen te jagen, hoewel hij daar alle ruimte en vrijheid voor had.

1210 schokker2

Drachtster Boys intussen was de bovenliggende partij, die met goed combinatievoetbal de ploeg uit Noordscheschut zijn wil oplegde. Kansen kwamen er dan ook steeds meer. Zo kon Sicco Bouwer, ingevallen voor Aziz Gayik, de bal net niet in het doel lobben na een technisch hoogstandje, waarmee hij zijn tegenstander heerlijk in de luren legde. Maar op een fantastisch schot van alweer Rob Schokker na goed doorzetten en een heerlijke voorzet van Jan Stoker had doelman Benjamins alweer geen antwoord: 4-0. Dezelfde Jan Stoker pegelde even later een formidabel schot net naast. En als slagroom op de taart was daar in de 70e minuut een prachtige combinatie tussen Said Hassan en Jan Stoker, die de bal weer keurig op maat bij Rob Schokker aanleverde om vervolgens met zijn vierde goal de 5-0 aan te laten tekenen.

 

Een ruim uitgevallen zege derhalve, wellicht enigszins geflatteerd omdat de ploeg uit Noordscheschut beslist een van de betere tegenstanders in de eerste klasse E blijkt te zijn, maar dik verdiend omdat de Drachtsters nu al wekenlang gewoon goed lopen te voetballen en uiterst effectief omgaan met de kansen en kansjes die zich in de wedstrijd voordoen. Maar met een goaltjesdief als Schokker in je gelederen is het natuurlijk altijd een feestje, in vele opzichten…!

 1210 schokker1

 

 

ACTIVITEITEN

De supportersvereniging organiseert regelmatig sfeerverhogende activiteiten. Houd de agenda dus goed in de gaten.

Contact

Zoek je contact met de supporters-vereniging? Je kunt ons op diverse manieren bereiken.

 

Lid worden?

Het aanmeldformulier vindt je hier

Twitter

Onze sponsors