Scheids, bedankt!

Deze week is de week van de scheidsrechter. Zet morgen je scheidsrechter eens extra in het zonnetje. Hij of zij verdient het. Zonder scheids geen wedstrijd.

 

Cursus Spelbegeleider/pupillenscheidsrechter

Met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen, is een nieuwe rol geïntroduceerd. In de wedstrijdvorm 6 tegen 6 wordt het spel begeleid door een spelbegeleider, die niet in het veld staat maar het spel zo veel mogelijk langs de zijlijn volgt. De spelbegeleider begeleidt het spel en laat de kinderen zo veel mogelijk voetballen.

Om verenigingen goed bij de invoering van deze rol te ondersteunen, heeft de KNVB Academie een nieuwe opleiding voor spelbegeleiders en pupillenscheidsrechters ontwikkeld. Deze opleiding is opgezet volgens het ‘blended-learning’ principe, waarbinnen klassikaal leren, praktijkervaring en e-learning elkaar versterken. Via de app Het Nieuwe Fluiten hebben de cursisten toegang tot alle spelregels, ontvangen zij quizvragen en kunnen ze elkaar feedback geven. De docent heeft daardoor goed inzicht in het niveau en de progressie van cursisten en kan ‘op maat’ de cursusavonden invullen.

Het Nieuwe Fluiten is voor iedereen te downloaden via de app-stores voor Android en iOS. Het handboek met spelregels en afspraken van het 6 tegen 6 én 7 tegen 7 voetbal is voor iedereen -dus ook spelers, ouders en coaches- toegankelijk. De cursusomgeving is afgeschermd en alleen toegankelijk voor cursisten die zich hebben aangemeld voor een cursus.

webshop-drachtsterboys

Scheidsrechterscursus

Ben jij geboren voor de fluit en heb je interesse in een scheidsrechterscursus? Lees hier meer.

 

VOETBAL.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen in scheidsrechterland? Ga dan snel naar voetbal.nl.

Twitter

Onze sponsors