Nieuws

Zonder scheidsrechter geen voetbal

Wekelijks trainen en een wedstrijd voetballen kan alleen maar door de inzet van ons allen. Naast trainers / leiders / spelers zijn daarbij ook scheidsrechters nodig. We gaan een minicursus organiseren gericht op onze voetballende leden, maar ook onze huidige scheidsrechters / leiders / ouders van Drachtster Boys die belangstelling hebben zijn van harte welkom.

Lees meer...

Scheidsrechters gezocht!

Wekelijks trainen en een wedstrijd voetballen kan alleen maar door de inzet van ons allen. Zonder al ons als vrijwilligers is voetbal onmogelijk. Daarvoor zijn we elkaar dan ook dank verschuldigd.

Lees meer...

Scheids, bedankt!

Deze week is de week van de scheidsrechter. Zet morgen je scheidsrechter eens extra in het zonnetje. Hij of zij verdient het. Zonder scheids geen wedstrijd.

Lees meer...

Scheidsrechters: spelregelwijzigingen 2017-2018

Ook in het seizoen 17/18 zijn een paar spelregelwijzigingen doorgevoerd. Het voert te ver om die tot in detail hier op de site allemaal uit de doeken te doen, maar ze zijn interessant genoeg voor alle scheidsrechters om ze hier te plaatsen.

Lees meer...

Nieuwe spelregels dit seizoen

Het seizoen begint met nogal wat spelregelwijzigingen. Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA). Deze wijzigingen kan je hier vinden.

Lees meer...

Aanvragen oefenwedstrijden en scheidsrechters

Oefenwedstrijden kunnen worden aangevraagd via het wedstrijdsecretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  Deze geeft de geplande wedstrijd door aan de scheidsrechterscoördinator, die dan een scheidsrechter probeert te regelen.

Lees meer...

Gezocht: begeleiders voor jeugdscheidsrechters

'Plan C', het plan waarmee Drachtster Boys het tekort aan scheidsrechters bij pupillenwedstrijden wil tegengaan, is een succes. Iedere week worden zoveel mogelijk thuiswedstrijden bij de E- en F-pupillen door een C-junioren gefloten, en sommige leden hebben al aangegeven hiermee door te willen gaan.

Lees meer...

70 jaar scheidsrechterservaring bij Drachtster Boys

Ze kwamen elkaar niet voor het eerst tegen als scheidsrechter bij de Boys. Pieter van den Berg (links) en Bram Postmus (rechts). Maar gisteren realiseerden ze zich dat ze beiden al 35 jaar op het veld staan.

Lees meer...

Drachtster Boys tweede in Fair Play-klassement

DRACHTEN - Scheidsrechtersvereniging COVS voor Drachten e.o. houdt ieder jaar een fair play-klassement bij. Over het seizoen 2013-2014 is Drachtster Boys daarin als tweede geëindigd.

Lees meer...

Scheidsrechterzaken: nieuwe strafcodes

Tuchtzaken amateurvoetbal kent per seizoen 2014/’15 nog maar acht strafcodes. Welke zijn dit? De KNVB maakt deze codes extra duidelijk via video’s, evenals via overzichtelijke illustraties die de verenigingen en scheidsrechters zelf kunnen downloaden en/of printen op de KNVB-pagina.

Lees meer...

webshop-drachtsterboys

Scheidsrechterscursus

Ben jij geboren voor de fluit en heb je interesse in een scheidsrechterscursus? Lees hier meer.

 

VOETBAL.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen in scheidsrechterland? Ga dan snel naar voetbal.nl.

Twitter

Onze sponsors