'Ik scheidsrechter, maar waarom?'

Aan het einde van een voetbalseizoen kijkt iedereen weer terug naar hoe hij/zij heeft gepresteerd en op welke plek ze zijn geëindigd. Dit geldt ook voor de verenigingsscheidsrechters van Drachtster Boys.

 

Dit jaar werd een bezettingsgraad van maar liefst 90% gehaald van alle wedstrijden. Soms zelfs 100%. Dit alleen is al uniek en dat komt mede door het gebruik maken van een bijzonder computerprogramma, welke scheidsrechters op wedstrijden en niveaus indeelt. Maar vooral door al die vrijwillige scheidsrechters en begeleiders. En hier wringt de voetbalschoen.

 

Dit seizoen zijn er voor het eerst niet genoeg mensen/vrijwilligers  voor een scheidsrechtercursus. Hoe kan dit? Waar ligt dit aan? Wat is de reden dat er niet genoeg vrijwilligers zijn? Vraag je nou een keer af hoe het kan dat je zaterdags kan voetballen met een echte scheidsrechter voor de F-pupillen tot en met de Senioren. En wat kan jij hier aan bijdragen om dit zo te houden. Stel je nu eens de vraag: Waarom word ik geen verenigingsscheidsrechter?

 

Ik zal een aantal argumenten geven om jullie te proberen te overtuigen om volgend seizoen verenigingsscheidsrechter te worden:

1. Als eerste ben je begeleider van een voetbalwedstrijd en zorg je voor een goed wedstrijdverloop;

2. Je helpt jeugdige voetballers de spelregels te leren;

3. Je leert de mensen kennen op en rond het voetbalveld;

4. Of je vult zo je maatschappelijke stage in;

5. Je leert de scheidsrechters in een wedstrijd beter te waarderen  voor hun tijd en inzet;

6. Je bent een van de mensen die er voor zorgt dat er kan worden gevoetbald op zaterdag;

7. Maar ook natuurlijk, die heerlijke gehaktbal met drinken die staat te wachten na een wedstrijd of voor de betrokkenheid met je club of gewoon omdat het leuk is.

 

Eigenlijk teveel om op te noemen.

 

En daarom ga ik de verhalen van de scheidsrechters zoals Jaap van der Werff of die van de fluitende familie Mook of die van pupillenscheidsrechter Daan van Gulik en natuurlijk die van al onze vrouwelijke scheidsrechters en van nog vele anderen die wedstrijden leiden bij Drachtster Boys op de site vermelden zodat wij en ook de scheidsrechters niet vergeten waarvoor we dit doen: Voor het plezier van het voetbalspel van ons allen.

 

Dus geef je op, samen met je voetbal maatjes en ouders, voor een scheidsrechtercursus zodat we ook volgend seizoen genoeg scheidsrechters hebben. Dit kan nu nog steeds via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kun je ook terecht voor verdere vragen over scheidsrechtersgerelateerde zaken.

 

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd!

webshop-drachtsterboys

Scheidsrechterscursus

Ben jij geboren voor de fluit en heb je interesse in een scheidsrechterscursus? Lees hier meer.

 

VOETBAL.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen in scheidsrechterland? Ga dan snel naar voetbal.nl.

Twitter

Onze sponsors