Drachtster Boys delft in extremis onderspit tegen Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN - Het is de 97e minuut van de wedstrijd wanneer spelers van Drachtster Boys verslagen op de koude en slechte grasmat neerstorten, toch nog een nederlaag op een moment dat een punt mee in de bus leek te gaan. In een zeer interessante tweede helft waarin de Drachtsters een 3-1 achterstand weten om te buigen in 3-3 en lijkt de overwinning zelfs nog in beeld.


Tegen een prima presterend Leeuwarder Zwaluwen lijkt de wedstrijd binnen een stijf kwartiertje al gespeeld. Via Robin Kleefstra staat de thuisclub door een mooi volley en een gemakkelijk gegeven strafschop al op 2-0 voordat de gasten weten dat de wedstrijd echt is begonnen. In de 25e minuut komen de Drachtsters door Rob Schokker voor enkele minuten voor even dichterbij maar na weer een goede voorzet vanaf de rechterkant zet Jeton Musliu de 3-1 op het scorebord. Trainer Uilke Damstra, die Luitzen Nijboer vandaag vervangt, grijpt hard in en haalt linksback Frank Harmens in de 35e minuut naar de kant om Peter Reinders de verdedigende taken te laten overnemen.


Na de rust starten de bezoekers met een offensief nadat aanvaller Stefan Bolt tijdens de thee middenvelder Ard Veenhof is komen vervangen. Binnen twintig minuten brengen verdedigers Rick Schuring, schitterend schot van 16 meter en captain Dennis Hoekstra na een kluts de gasten weer op gelijke hoogte. Het is het startsignaal van een prachtige slotfase waarin beide ploegen vol op de aanval blijven spelen en over en weer kansen creëren. De thuisclub ontsnapt aan een rode kaart na een slaande beweging en scheidsrechter Plat wappert voortdurend met gele kaarten.


In de 97e minuut slaat voor Drachtster Boys het noodlot toe en Thom Zwart doet een poging om onder de hobbelige, natte en zachte grasmat te kruipen. Via zijn scheenbeen belandt een voorzet van de rechterzijde in het eigen doel achter de sterk keepende Jouke Bosje.


Hopelijk kunnen de Drachtsters vertrouwen putten uit het goede spel uit de tweede helft. Volgende week komen de Boys uit Damwoude op bezoek en moeten de drie punten in Drachten blijven.

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Stevige overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

08 dec

Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. Debutant ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een 7e plaats in de stand van de Eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de...

scheidslijn

Terechte winst Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2 in landelijke KNVB-beker

01 dec

DRACHTEN - Nadat het 14 dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen Zaalvrouwen 1 en 2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het vrijdagavond in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor Zaalvrouwen 1.

scheidslijn

Meer verslagen
24 nov Sterk collectief Reiger Boys/Woest VR1 verslaat Drachtster Boys/HR Piping VR1
19 nov Zaalvrouwenclash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1
11 nov Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1
03 nov Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors