Soms zit het mee, soms zit het tegen

ZWOLLE - “Onze tegenstander van vanmiddag is een onbekende en er is naar mijn weten ook nog nooit eerder tegen gespeeld”, aldus assistent-trainer Roy Agten in het voorwoord van het programmaboekje voor de wedstrijd vv SVI en Drachtster Boys. Dat liet onverlet dat het vanmiddag een mooie pot voetbal werd met twee aanvallende ploegen die het publiek op een attractieve wedstrijd trakteerden. Helaas keerden de Drachtsters met lege handen huiswaarts.


De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week plotseling overleden Drachtster Boys-voetballer Gert Jan Miedema, actief speler van het 35-plusteam en vader, leider en trainer van zijn drie bij de jeugd van Drachtster Boys voetballende zonen.

1110 DB SVI

Fris

Direct na de aftrap van de wedstrijd liet vv SVI zich gelden als een frisse en technisch vaardige ploeg die al in de derde minuut via Milan Koorman doelman Jouke Bosje op de proef stelde. De Drachtster backs Thom Zwart en Frank Harmes hadden hun handen vol aan de snelle buitenspelers Veldman en Kuhlmann, en toen de bal in de 16e minuut op het middenveld in een kluts terecht kwam bij de uiterst behendige Zwolse spelbepaler Nathan van Rijn, en Thom Zwart even zijn directe tegenstander uit het oog was verloren, was het via een bliksemsnelle actie op links raak: met een fraaie schuiver liet Tim Kuhlmann keeper Bosje volstrekt kansloos: 1-0.


Drachtster Boys zocht gedreven de tegenaanval, trok het initiatief naar zich toe maar was niet altijd scherp (en gelukkig) in zijn acties. De gretige buitenspelers Robin Zuidema en Kasper dekens stonden regelmatig net een metertje buitenspel, en verschillende doelpogingen werden prima gepareerd door de uitstekende SVI-keeper Alex Grafhorst. Daarbij bleef het oppassen geblazen voor de messcherpe tegenaanvallen van de Zwolse ploeg, waarbij de geslepen Nathan van Rijn met geraffineerde passjes bleef strooien. In de 40e minuut was het bijna 2-0, toen Nico Veldman na weer een mooie aanval alleen voor keeper Bosje verscheen, maar tot opluchting van de Drachtsters vergat hij te scoren.


Aan de andere kant deed Rob Schokker dat vlak voor het rustsignaal wel. Na een onderschepte aanval van vv SVI belandde de bal zomaar ineens voor de voeten van de Drachtster spits, die zich bekwaam vrij speelde en met een prachtige schuiver keeper Hendriks volstrekt kansloos liet, waarmee hij duidelijk maakte weer in vorm te komen: 1-1. Daarmee gingen de ploegen rusten.

 

Druk

VV SVI begon fel aan de tweede helft en zette Drachtster Boys meteen stevig onder druk, waardoor de passing van achteruit even minder precies werd. Het resulteerde in de 58e minuut in een doelpunt van Nico Veldman die met een paar fraaie bewegingen Thom Zwart doldraaide en een bekeken voorzet afleverde richting Tim Kuhlmann, die wel raad wist met deze kans: 2-1. Het werd het sein voor Drachtster Boys de wedstrijd weer/meer in eigen handen te nemen en vol op de aanval te gaan spelen. Het leverde een paar prachtige kansen op: Said Hassan knalde op de vuisten van keeper Hendriks, die even later op 1920 Luitzen Nijboerwerkelijk katachtige wijze een inzet van Robin Zuidema uit zijn doel ranselde. Dennis Hoekstra kopte een mooie voorzet van Sicco Bouwer net naast, Rob Schokker kwam vrij voor de keeper te staan maar kon dit buitenkansje net niet verzilveren, en een opnieuw fraai indraaiende voorzet van Sicco Bouwer werd op een haar na gemist door Robin Zuidema.


Het was duidelijk: dit wordt 2-2 of 3-1. Het spel golfde op en neer, het publiek genoot van de inzet, strijdlust en het technisch hoge niveau van de wedstrijd met wisselende kansen voor beide goals. Maar, zoals trainer Luitzen Nijboer na afloop van de wedstrijd zei: “Soms zit het mee, soms zit het tegen”. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste SVI-invaller Youp Kok de wedstrijd door de 3-1 binnen te tikken. De punten bleven derhalve in Zwolle, maar Drachtster Boys kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Die punten komen er echt wel!

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Stevige overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

08 dec

Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. Debutant ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een 7e plaats in de stand van de Eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de...

scheidslijn

Terechte winst Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2 in landelijke KNVB-beker

01 dec

DRACHTEN - Nadat het 14 dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen Zaalvrouwen 1 en 2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het vrijdagavond in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor Zaalvrouwen 1.

scheidslijn

Meer verslagen
24 nov Sterk collectief Reiger Boys/Woest VR1 verslaat Drachtster Boys/HR Piping VR1
19 nov Zaalvrouwenclash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1
11 nov Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1
03 nov Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors