Overtuiging terug bij Drachtster Boys

DRACHTEN - Opnieuw een wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie, opnieuw winst, opnieuw het bewijs dat Drachtster Boys gewoon bij de top-drie van de eerste klasse E behoort. De overtuigende 3-1 zege op VV Winsum liet zien dat de weg naar boven definitief ingeslagen is, maar belangrijker nog: de overtuiging is terug.

De tegenstanders uit Winsum waren niet naar het Drachtster Bos gekomen om af te wachten, dat bleek duidelijk uit de ouverture van de wedstrijd. Al in de eerste minuut deelde VV Winsum een speldenprikje uit, en in de 11e minuut verscheen ineens de snelle Wouter Bloem voor keeper Jouke Bosje, die met moeite de Winsumer aanvaller van het scoren af kon houden. Drachtster Boys liet zich echter ook niet onbetuigd en zo golfde het spel op en neer, met kansjes voor beide goals en met het publiek als winnaar, want het voetbal van beide kanten was snel en attractief.

 

Drachtster jonkies

Hartverwarmend was de inzet van Drachtster jonkies als Marco Haitjema en Thom Zwart, die er bovenop knalden en hun tegenstanders letterlijk de voet dwars zetten. Oogstrelend waren de acties van Said Hassan en vooral Sicco Bouwer, die regelmatig zijn directe tegenstander in de luren legde en strooide met perfecte passjes, opvallend was de gretigheid van beide buitenspelers Kasper Dekens en Robin Zuidema, die in hun acties niet altijd gelukkig waren maar hun tegenstanderds handen vol werk bezorgden. De Drachtster supporters zagen kortom een overtuigend en wilskrachtig Drachtster Boys, dat steeds duidelijker de wedstrijd dicteerde.

 

Loon naar werken

Het verdiende loon naar werken kwam in de 35e minuut. Said Hassan rukte met de bal aan de voet op richting strafschopgebied van VV Winsum, werd niet adequaat afgestopt en haalde furieus uit: 1-0. VV Winsum probeerde de bakens te verzetten, wisselde José Bello voor Joshua van Dijk en probeerde met die omzetting druk op het Drachtster doel uit te oefenen, maar het was Drachtster Boys dat, gesterkt door de 1-0 voorsprong, pressie bleef uitoefenen op de verdediging van VV Winsum. Typerend was de 43e minuut: na een afgeslagen corner van VV Winsum schakelde Drachtster Boys razendsnel over naar de aanval om langdurig, schakelend van links naar rechts, druk uit te oefenen op de verdediging van VV Winsum. Slechts ten koste van een overtreding op Sicco Bouwer kon de aanvalsgolf gestopt worden. De vrije trap die door Sicco Bouwer zelf fraai het strafschopgebied ingeslingerd werd, was vervolgens een prooi voor spits Rob Schokker die fraai de 2-0 binnenkopte.

1102 DB-Winsum 01 2


Natuurlijk zette VV Winsum aan het begin van de tweede helft druk om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Daardoor kwam er meer ruimte vrij op het middenveld waarvan Drachtster Boys dankbaar gebruik maakte. VV Winsum viel dus aan, Drachtster Boys kreeg de kansen, terwijl het zich in verdedigend opzicht stevig weerde. Dat waardeerde ook het publiek, want regelmatig schaarden de in het algemeen vrij rustige Drachtster Boys-supporters zich met hartstochtelijke toejuichingen achter de thuisploeg. De 3-0 kon dus niet uitblijven, en het was uitgerekend de snelle Robin Zuidema, die eindelijk zijn hunkering naar een doelpunt beloond zag met een fraaie treffer na een handig één-tweetje met Sicco Bouwer.

 

Tegendoeldpunt

VV Winsum gaf echter niet op en bleef jagen op een tegendoelpunt. Dat kwam er ook, toen Dennis Hoekstra in de 66e minuut een bal verkeerd raakte en zo onbedoeld de bal voor de voeten van de snelle Wouter Bloem deponeerde. Hij omspeelde de Drachtster doelman Jouke Bosje, die vervolgens alleen maar ten koste van een overtreding (en geel) Wouter Bloem van een doelpunt kon afhouden. De toegekende strafschop werd vervolgens benut door Rogier Krohne, die er echter wel twee keer over moest doen om de bal tegen de touwen te werken: 3-1.

1102 DB Winsum 02


Het laatste kwart van de wedstrijd bleef Drachtster Boys vrij gemakkelijk overeind, knokkend voor elke meter en loerend op nog een treffer. Die kwam er bijna toen Robin Zuidema na een lange rush de bal tegen de binnenkant van de paal schoot. De dubbele piroueteske één-twee waarop Said Hassan en Sicco Bouwer aan het einde van de wedstrijd het publiek trakteerden was een even fraai als duidelijk bewijs van een herwonnen zelfvertrouwen van Drachtster Boys.

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Stevige overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

08 dec

Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. Debutant ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een 7e plaats in de stand van de Eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de...

scheidslijn

Terechte winst Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2 in landelijke KNVB-beker

01 dec

DRACHTEN - Nadat het 14 dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen Zaalvrouwen 1 en 2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het vrijdagavond in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor Zaalvrouwen 1.

scheidslijn

Meer verslagen
24 nov Sterk collectief Reiger Boys/Woest VR1 verslaat Drachtster Boys/HR Piping VR1
19 nov Zaalvrouwenclash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1
11 nov Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1
03 nov Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors