Drachtster Boys bewijst zichzelf goede dienst

HARLINGEN - Het was zeker niet de gemakkelijkste start voor de nieuwe hoofdtrainer van Drachtster Boys, Luitzen Nijboer: de uitwedstrijd tegen de verrassende nummer drie uit de eerste klasse E, Zeerobben. Na een hectische week voor het vlaggenschip van Drachtster Boys en in de wetenschap dat vier van de eerste vijf duels verloren gingen, waardoor het zelfvertrouwen danig aangetast was, rechtte de ploeg echter de rug en won het deze lastige uitwedstrijd met 0-1. Al moet gezegd: Zeerobben had ten minste één punt verdiend.

1026 DB Zeerobben

 

Nijboer had in vergelijking met de laatste wedstrijd van Drachtster Boys twee wijzigingen aangebracht: keeper Jouke Bosje verdedigde weer het doel, en de trainer had een basisplaats ingeruimd voor Robin Zuidema, op de linkerflank.

 

Drachtster Boys begon goed aan het duel, en dat leverde direct al in de eerste vijf minuten een drietal corners achter elkaar op. Ook Zeerobben liet zich echter niet onbetuigd en testte keeper Bosje tot tweemaal toe, na opnieuw weifelend optreden van de verdediging van Drachtster Boys. Met name de regelmatig opstomende rechtsback Brent de Groot was een plaag voor de verdedigers, die alle zeilen moesten bijzetten om het duo De Groot en de razendsnelle Dylan Drent af te stoppen.

 

Drachtster Boys liet zich echter ook niet onbetuigd en zo golfde het spel op en neer. Jammer genoeg bleek het deze middag ook weer moeilijk voor de Drachtster spitsen om de kleine kansen die er wel degelijk kwamen, te verzilveren. Marco Haitjema buffelde lekker op het middenveld, Said Hassan veroverde de bal regelmatig, maar de passing bleef in het algemeen te slordig waardoor echte doorbraken niet konden worden geforceerd. Daar waar Drachtster Boys iets beter voetbalde, bleef Zeerobben levensgevaarlijk met met name vrije trappen halverwege de helft van Drachtster Boys die verraderlijk het strafschopgebied in geslingerd werden. De ruststand bleef derhalve 0-0.

 

Kopie

De tweede helft was aanvankelijk een kopie van de eerste helft. Drachtster Boys voetbalde iets verzorgder, maar moest constant op de hoede zijn voor de snelle uitbraken van Zeerobben, vooral toen David van der Pol gewisseld werd voor de behendige Higor da Silva. De daadkracht van de Drachtster buitenspelers beperkte zich tot goed bedoelde pogingen met weinig rendement. Robin Zuidema is duidelijk nog zoekende naar zijn vorm, Kasper Dekens was niet erg gelukkig met zijn voorzetten, al was zijn inzet weer hartverwarmend.

 

En plots stak het weer de kop op: het spook van de twijfel. Ineens was het alsof alle vertrouwen in een goede afloop wegvloeide, het initiatief werd volledig weggegeven, Zeerobben rook de overwinning. Aanval na aanval golfde op de verdedigers van Drachtster Boys neer, en het enige wat de ploeg kon doen was hopen en bidden dat dit keer die ene tegengoal niet zou vallen. En wat was Zeerobben in de 75e minuut dichtbij de op dat moment verdiende openingstreffer: de razendsnelle Da Silva legde Thom Zwart in de luren, passte de bal perfect op Yander Zandbergen, die vervolgens keeper Bosje omspeelde maar tot vreugde van de Drachtster supporters en verbijstering van het eigen publiek de uitgelezen kans miste: hij schoot de bal op de lat.

 

En daar waar trainer Luitzen Nijboer getekend had voor een gelijkspel, gebeurde waar niemand nog een cent voor gaf: een weergaloze actie van Sicco Bouwer, die zijn directe tegenstander het bos instuurde en vervolgens twee verdedigers omspeelde als waren het paspoppen, leidde tot een bekeken schuiver in de uiterste hoek van het Zeerobbendoel, en daar had keeper Jacob de Vries geen antwoord op: 0-1.

 

Zelfvertrouwen

Misschien een gestolen overwinning, maar niemand aan Drachtster zijde maalde daar na afloop van de wedstrijd om: was immers niet het zelfde gebeurd in de thuiswedstrijden tegen Blauw Wit ’34 en Noordscheschut, maar dan in het voordeel van de tegenstanders? De nare smaak van de afgelopen weken is weggespoeld, het zelfvertrouwen is flink bijgetankt en Drachtster Boys kan weer met vertrouwen naar het linker rijtje kijken!

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Stevige overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

08 dec

Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. Debutant ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een 7e plaats in de stand van de Eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de...

scheidslijn

Terechte winst Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2 in landelijke KNVB-beker

01 dec

DRACHTEN - Nadat het 14 dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen Zaalvrouwen 1 en 2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het vrijdagavond in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor Zaalvrouwen 1.

scheidslijn

Meer verslagen
24 nov Sterk collectief Reiger Boys/Woest VR1 verslaat Drachtster Boys/HR Piping VR1
19 nov Zaalvrouwenclash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1
11 nov Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1
03 nov Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors