Gifbeker moet tot de bodem leeg...

DRACHTEN - Drie van de vier eerste competitieduels verloren, een op non-actief gestelde hoofdtrainer: je zou verwachten dat het einde van de misère bij het eerste elftal van Drachtster Boys nu wel bereikt zou zijn. Het tegendeel bleek waar: de thuiswedstrijd tegen Balk, tot dat moment rodelantaarndrager van de eerste klasse E, ging jammerlijk verloren (1-3) en een onzekere herfstperiode trad in.

Wat het in geringe mate opgekomen publiek zaterdagmiddag kon verwachten was gissen, zeker was dat een bepaalde nieuwsgierigheid de overhand had. Trainer Hans van der Ploeg was de wacht aangezegd, Balk stond stijf onderaan en Drachtster Boys had wat goed te maken na de slechtste seizoenstart sinds jaren. En het moet gezegd: na een weifelend begin nam Drachtster Boys de touwtjes stevig in handen met goed positiespel en een handvol kansjes. Voetbaltechnisch was het duidelijk de betere ploeg, terwijl de matig voetballende gasten uit Balk vooral probeerden tegen te houden en al heel vroeg het spel van de Drachtsters ontregelden door vertragingen en Gaasterlands toneelspel. Dat leidde in de eerste helft tot een aantal opstootjes, bijvoorbeeld toen Rob Schokker iets te fel doorging op keeper Hessel Altenburg, die als een stervende zwaan ter aarde zeeg en onmiddellijk een knokploeg van medespelers om zich heen verzamelde om scheidsrechter Bart Pleiter te overtuigen van het enorme onrecht hem aangedaan. Een knuffel van Rob Schokker richting keeper Altenburg en een beloning in de vorm van een gele kaart voor Schokker susten deze kleine komedie.

 

Toch liet Balk zich niet onbetuigd en in de snelle tegenstoten van vooral de aalgladde Johan Lyklema en Marnix Zeldenrust liet het blijken gevaarlijk uit de hoek te kunnen komen. In de dertigste minuut bijvoorbeeld balanceerde zomaar een losse flodder van Lyklema op de lat boven Drachtster keeper Emile Peters. Maar het was toch vooral Drachtster Boys dat het laatste gedeelte van de eerste helft stevig aandrong om een voorsprong te forceren. Het creëerde kansjes, zonder overigens succes te hebben: schoten van de ijverige Kasper Dekens en de technisch superieure Sicco Bouwer misten daarvoor scherpte.


Wissel

Drachtster Boys begon de tweede helft (met invaller Robin Zuidema, die om niet geheel begrijpelijke redenen als wissel was begonnen, als vervanger van de tegenvallende Aziz Gayik) voortvarend aan het duel en forceerde in de eerste minuten onmiddellijk twee corners achter elkaar. Maar alsof de duvel ermee speelde: het was Balk dat na de tweede afgeslagen corner op volle snelheid de voorwaartsen wist te bereiken en geheel tegen de verhoudingen in via een frommelgoal van Bauke Lyklema de 0-1 scoorde. Daarbij moet gezegd dat de verdediging van de 1020 db balkBoys niet sterk oogde en bijzonder weifelend ingreep. Koren op de molen van het stug verdedigende Balk, dat net als in de eerste helft lekker de kont in de krib kon gooien en Drachtster Boys het spel liet maken, daarbij loerend op de snelle uitbraken van de spitsen Lyklema en Zeldenrust.

 

Het spel van Drachtster Boys werd er niet beter op, omdat het al wankele vertrouwen een flinke opduvel kreeg door die 0-1 achterstand. Maar het moet gezegd: de ploeg verhoogde het tempo en bleef onverminderd druk houden op de uitstekende keeper Hessel Altenburg. En na een fraaie combinatie tussen de deze middag weer keihard werkende Said Hassan, Sicco Bouwer en Rob Schokker scoorde laatstgenoemde dan ook de terechte gelijkmaker. Het publiek ging ervoor zitten, want het leek erop of het nu een kwestie werd van erop-en-erover. Maar niets bleek minder waar: de druk van Drachtster zijde veroorzaakte ook onzorgvuldigheden in hun spel, zodat er een spannende fase aanbrak met kansen over en weer. En het was Balk dat daarvan profiteerde, mede dankzij het zwakke en weifelende optreden van de verdedigers van Drachtster Boys (van wie Dennis Hoekstra de enige was die een dikke voldoende genereerde). Eerst was er nog keeper Emile Peters die met ware doodsverachting een doorgebroken speler van Balk van het scoren afhielp (na een foutieve terugspeelbal van Rick Schuring), maar in de laatste tien minuten waren het twee verdedigingsfouten die Balk hielpen aan een geflatteerde overwinning: 1-3.

 

De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg. Het is voor Drachtster Boys te hopen dat het zich snel herpakt en deze sportieve impasse binnen no-time te boven komt. De rode lantaarn is een voor deze ploeg onwaardige trofee…

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Stevige overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

08 dec

Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. Debutant ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een 7e plaats in de stand van de Eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de...

scheidslijn

Terechte winst Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2 in landelijke KNVB-beker

01 dec

DRACHTEN - Nadat het 14 dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen Zaalvrouwen 1 en 2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het vrijdagavond in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor Zaalvrouwen 1.

scheidslijn

Meer verslagen
24 nov Sterk collectief Reiger Boys/Woest VR1 verslaat Drachtster Boys/HR Piping VR1
19 nov Zaalvrouwenclash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1
11 nov Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1
03 nov Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors