Drachtster Boys verliest van zichzelf

DRACHTEN - Natuurlijk: de beste stuurlui staan aan wal, en honderd supporters betekent honderd wijze inzichten in speelwijze en tactiek, maar menigeen verzuchtte tijdens de zeer matige voetbalwedstrijd van Drachtster Boys tegen Noordscheschut: “Wat voor systeem spelen ze nou eigenlijk?!” In een zeer teleurstellende wedstrijd verloor Drachtster Boys vooral van zichzelf, en hoewel ook Noordscheschut weinig aanspraak kon maken op de overwinning smokkelde het uiteindelijk via een klutsbal in het strafschopgebied drie punten mee naar huis.


De eerste helft kenmerkte zich vanmiddag door traag spel en van beide kanten vele verkeerde passes, waardoor er weinig opwinding ontstond voor beide goals. De enige Drachtster Boys-speler die zich enigszins aan deze lethargie kon onttrekken, was Kasper Dekens die regelmatig op snelheid de achterlijn wist te halen om een voorzet af te leveren. De “publieke trainers” konden schreeuwen wat ze wilden (“ Naar voren, naar voren!”), en trainer Hans van der Ploeg kon nog zo zijn mantra “ Duel, duel!” het veld in slingeren, het was vanmiddag aan dovemansoren gericht. Drachtster Boys bleef uitblinken in pover voetbal.

 

Kopie

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Het was zelfs Noordscheschut dat de eerste mogelijkheid kreeg: Nick Koster kreeg tot twee keer toe een niet onverdienstelijke kans zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij weigerde de trekker over te halen. Trainer Hans van der Ploeg moest wel ingrijpen, en hij wisselde Frank Harmes voor Sicco Bouwer en Kristan Boeree voor Ard Veenhof, maar het hielp de ploeg niet over het dode punt heen. Het bleef armoe troef, ook al zette Thom Zwart een paar keer goed door en zette hij daarmee zijn voorwaartsen in stelling.

 

Blauw-wit tenue

De wedstrijd verdiende dus geen winnaar, maar net als tegen Blauw Wit ’34 (zou het aan de kleur van de shirts liggen: ook Noordscheschut speelde in blauw-wit tenue…) zat het Drachtster Boys niet mee. Een kluts in het strafschopgebied bracht de bal bij Noordscheschutter (what’ s in the name…!) Robin Sikken en via zijn voet caramboleerde de bal in het Drachtster doel: 0-1. En dan krijg je natuurlijk opportunistisch voetbal: Drachtster Boys deed er alles aan in ieder geval nog een puntje over te houden aan het duel, maar een prima keeper Zinger en de lat stonden die gelijkmaker in de weg. Een teleurstellend resultaat derhalve, dat aangeeft dat een Drachtster Boys van dit niveau zich zeker geen kampioenskandidaat kan noemen.

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Stevige overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

08 dec

Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. Debutant ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een 7e plaats in de stand van de Eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de...

scheidslijn

Terechte winst Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2 in landelijke KNVB-beker

01 dec

DRACHTEN - Nadat het 14 dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen Zaalvrouwen 1 en 2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het vrijdagavond in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor Zaalvrouwen 1.

scheidslijn

Meer verslagen
24 nov Sterk collectief Reiger Boys/Woest VR1 verslaat Drachtster Boys/HR Piping VR1
19 nov Zaalvrouwenclash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1
11 nov Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1
03 nov Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors