Doelpuntrijke zege voor Drachtster Boys

DRACHTEN - Stelling: De laatste wedstrijd voor de winterstop is een samenvatting van de eerste seizoenshelft. En of dat vanmiddag klopt voor Drachtster Boys. Prachtige doelpunten, verwarring, kwetsbaarheid in de omschakeling, maffe momenten maar uiteindelijk doortastend.

 

Het voelt zo goed, dit zat al in de groep vanaf dinsdag of in ieder geval donderdag. Wat er ook gebeurt, deze drie punten blijven in het Drachtster Bos. De verwarring begint al bij de warming-up. Bedum is speciaal voor vandaag naar links van de kleedboxen gedirigeerd voor de warming up. Emile, de keeper is er niet van op de hoogte en loopt naar zijn vaste kant. Hij weet de Bedumers duidelijk te maken dat ze toch naar rechts moeten voor hun wedstrijdvoorbereiding. Ze laten zich wegjagen. Is dit een voorbode voor de wedstrijd?

 

1217 robin zuidemaDe eerste kopkans voor Rob Schokker is er al snel. Even later de voorzet die geoefend en perfect is. Hamstra, Schokker. 1-0. Om elk moment en doelpunt te beschrijven zou een roman opleveren, niet doen dus. Het moment van de wedstrijd speelt zich buiten het veld af. Robin Zuidema arriveert in de sponsorruimte, schijnbaar fragiel na 41 dagen ziekenhuis. Hij is ijzersterk merken we. Genietend om eindelijk buiten de vier muren van het hospitaal te zijn. In zijn natuurlijke omgeving, het voetbalveld. Iedereen is blij om hem te zien. Hij geniet. Onderweg naar de club was er een mantra. Drie punten, drie punten, drie punten. Hij bezweert hiermee de wedstrijd.

 

De vlotte voorsprong wordt even zo snel weggegeven 1-2. Het tweede doelpunt van Bedum is van grote klasse. Kort scherp in de linkerbovenhoek. De vrije trap van Ard is van een onwerkelijke schoonheid, 20 of 22 meter, we komen er niet uit. Maar de bal belandt via de onderkant lat in het netje.

 

Merkwaardig

De tweede helft is op zijn minst merkwaardig te noemen. Als je als toeschouwer je even omdraait om een lokale schoonheid na te kijken of op je telefoon andere scores checkt ben je de sjaak. De doelpunten zijn talrijk en razendsnel achter elkaar. De stofwolken dwarrelen nog rond. Toeschouwers kijken elkaar in verwarring aan. Het is 5-3.

 

De winterstop ingaan met een overwinning. Heerlijk. Het vizier omhoog. Het wordt nog een mooi seizoen.

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup

25 juni

Een lang gekoesterde wens van trainer/coach Symen Abe Hoekstra ging in vervulling. Samen met het team mocht hij niet alleen de beker, maar vooral de krans in ontvangst nemen na afloop van het toernooi.

scheidslijn

Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

16 apr

DRACHTEN - Vooraf waren alle scenario’s bekend, een ding was overduidelijk, Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed...

scheidslijn

Meer verslagen
08 apr Zaalvrouwen 1/HR Piping heeft play-offs niet in eigen hand
24 mrt Wonderen bestaan niet, doelpunten wel. Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1
17 mrt Bizarre (voorlopige?) ontknoping bij Zaalvrouwen 1/HR Piping-Drs. Vijfje
11 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping wint dankzij tweede paal
03 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping uit de beker na penalty's
25 feb Rust helpt Drachtster Boys/HR Piping VR1 aan overwinning tegen TPP VR1.
07 feb Drachtster Boys/HR Piping VR1 morst wederom dure punten
28 jan Gebrek aan scorend vermogen kost Drachtster Boys/HR Piping VR1 twee punten

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend

05 juli

De Drachtster dames hebben 5 nieuwe selectie speelsters toegevoegd. Amber Werkman en Marije Procee komen over van Avanti, Simone Hofer van vv De Walden en Benthe Huijsman van Hovocubo. Verder is het talent uit de eigen jeugd, Mellanie Elzinga, toegevoegd aan de selectie van trainer/coach...

scheidslijn

Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart

20 mrt

Van 26 tot en met 29 maart 2018 zijn de landskampioenen van 5 landen uit Europa te gast in Drachten t.w.:

scheidslijn

Meer nieuws
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen
16 sept Nieuwe start voor Nationaal Vrouwenzaalteam
07 sept Opbrengst kampioensshirts voor de Alpe d’HuZes 2018

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors