“Balk”enendenorm …

DRACHTEN - De laatste thuiswedstrijd van Drachtster Boys tegen Balk was een wedstrijd met tegengestelde belangen. Voor Drachtster Boys was het zaak geen blessures op te lopen of onnodige kaarten te incasseren in het kader van de nacompetitie, voor Balk was het zaak ten minste een en liever drie punten mee te nemen naar huis gezien de precaire situatie op de ranglijst, waarin Balk met nog zes andere eersteklassers keihard moet vechten om lijfsbehoud in de eerste klasse E. Beide verenigingen kregen deze middag met betrekking tot deze “balk”enendenorm hun zin.

 

0521 balkenendenorm1Op het kunstgrasveld (het hoofdveld wordt gespaard in verband met de jubileumwedstrijd van Drachtster Boys tegen SC Heerenveen, 30 juni a.s.; de voorverkoop is inmiddels gestart!) maakte een team van de Smallingerlandse sportstichting Dol Fijn, een stichting die sportactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke en/of geestelijke beperking, zijn opwachting voor aanvang van de wedstrijd. Samen met de spelers van Drachtster Boys en Balk kwamen deze voetballiefhebbers hand in hand het veld opgelopen, zichtbaar genietend van de aandacht van spelers en publiek, omdat ze vandaag de speciale gast waren van de vereniging. Kort daarvoor waren ze in de bestuurskamer toegesproken door de enthousiaste voorzitter Gijs Lokhorst, de vragen beantwoordde als: “Wat doet een voorzitter nu precies?”.

 

Furieus

Balk opende furieus. Het was duidelijk dat de ploeg deze middag alles op alles wilde zetten de punten mee naar huis te nemen. Gesterkt door de gedachte dat de destijds ongenaakbare koploper Drachtster Boys ook bij de thuiswedstrijd in Balk niet opgewassen bleek tegen flinke fysieke oppositie en met een kansloze 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd, knalden de mannen van de sympathieke trainer Dick Sangers er bovenop. Iedere slapte van Drachtster Boys-spelers werd onmiddellijk afgestraft. Zo treuzelde keeper Emile Peters in de vijfde minuut te lang met het wegtrappen van de bal en was de 0-1 bijna een feit. Drachtster Boys stelde er gemakzucht (of wellicht voorzichtigheid) tegenover, kwam er speltechnisch een paar keer knap uit (o.a. een prachtige combinatie in de vijftiende minuut tussen Ard Veenhof, Said Hassan en Rob Schokker, die de bal ternauwernood naast schoot), maar het was Balk dat terecht op een 0-1 voorsprong kwam. Een snelle actie op rechts leidde tot een prima voorzet richting Johan Geertsma, die tot grote vreugde van zijn ploeggenoten raak schoot. Dat was een kolfje naar de hand van de ploeg uit Balk, die nu lekker gegroepeerd kon gaan verdedigen en met snelle uitvallen het de verdediging van Drachtster Boys moeilijk kon maken. De vechtlust bleef optimaal, hoewel de roodbeshirde Balksters regelmatig als stervende zwanen ter aarde stortten, maar in deze fase van de competitie en met zulke grote belangen is zoiets kenmerkend voor dit type wedstrijden. Drachtster Boys stelde er echter te weinig tegenover. Het was zoals trainer Hans van der Ploeg vlak voor de rust zijn spelers toeriep: “We zijn weer te laat!”.

0521 balkenendenorm2

KOPIE

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Drachtster Boys mocht wat meer balbezit hebben, maar de gedegen verdedigingslinie van Balk hield eigenlijk gemakkelijk stand. Via een mooie combinatie werd het zelfs 0-2 door een bekeken schot van Bauke Lyklema, waarmee het pleit beslecht werd. Dat Drachtster Boys via Sicco Bouwer nog de aansluitingstreffer scoorde was meer het gevolg van de zichtbare vermoeidheid van de Balksters na een uur fanatiek voetballen dan een verhoogde inzet aan Drachtster kant. Daarvoor waren de koppies al teveel bij de nacompetitie. Al met al een verdiende zege voor Balk, dat in de laatste competitieronde nog keihard moet knokken om handhaving in de eerste klasse te bewerkstelligen. Voorlopig was deze overwinning echter een boppeslag.

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup

25 juni

Een lang gekoesterde wens van trainer/coach Symen Abe Hoekstra ging in vervulling. Samen met het team mocht hij niet alleen de beker, maar vooral de krans in ontvangst nemen na afloop van het toernooi.

scheidslijn

Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

16 apr

DRACHTEN - Vooraf waren alle scenario’s bekend, een ding was overduidelijk, Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed...

scheidslijn

Meer verslagen
08 apr Zaalvrouwen 1/HR Piping heeft play-offs niet in eigen hand
24 mrt Wonderen bestaan niet, doelpunten wel. Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1
17 mrt Bizarre (voorlopige?) ontknoping bij Zaalvrouwen 1/HR Piping-Drs. Vijfje
11 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping wint dankzij tweede paal
03 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping uit de beker na penalty's
25 feb Rust helpt Drachtster Boys/HR Piping VR1 aan overwinning tegen TPP VR1.
07 feb Drachtster Boys/HR Piping VR1 morst wederom dure punten
28 jan Gebrek aan scorend vermogen kost Drachtster Boys/HR Piping VR1 twee punten

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend

05 juli

De Drachtster dames hebben 5 nieuwe selectie speelsters toegevoegd. Amber Werkman en Marije Procee komen over van Avanti, Simone Hofer van vv De Walden en Benthe Huijsman van Hovocubo. Verder is het talent uit de eigen jeugd, Mellanie Elzinga, toegevoegd aan de selectie van trainer/coach...

scheidslijn

Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart

20 mrt

Van 26 tot en met 29 maart 2018 zijn de landskampioenen van 5 landen uit Europa te gast in Drachten t.w.:

scheidslijn

Meer nieuws
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen
16 sept Nieuwe start voor Nationaal Vrouwenzaalteam
07 sept Opbrengst kampioensshirts voor de Alpe d’HuZes 2018

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors