“Balk”enendenorm …

DRACHTEN - De laatste thuiswedstrijd van Drachtster Boys tegen Balk was een wedstrijd met tegengestelde belangen. Voor Drachtster Boys was het zaak geen blessures op te lopen of onnodige kaarten te incasseren in het kader van de nacompetitie, voor Balk was het zaak ten minste een en liever drie punten mee te nemen naar huis gezien de precaire situatie op de ranglijst, waarin Balk met nog zes andere eersteklassers keihard moet vechten om lijfsbehoud in de eerste klasse E. Beide verenigingen kregen deze middag met betrekking tot deze “balk”enendenorm hun zin.

 

0521 balkenendenorm1Op het kunstgrasveld (het hoofdveld wordt gespaard in verband met de jubileumwedstrijd van Drachtster Boys tegen SC Heerenveen, 30 juni a.s.; de voorverkoop is inmiddels gestart!) maakte een team van de Smallingerlandse sportstichting Dol Fijn, een stichting die sportactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke en/of geestelijke beperking, zijn opwachting voor aanvang van de wedstrijd. Samen met de spelers van Drachtster Boys en Balk kwamen deze voetballiefhebbers hand in hand het veld opgelopen, zichtbaar genietend van de aandacht van spelers en publiek, omdat ze vandaag de speciale gast waren van de vereniging. Kort daarvoor waren ze in de bestuurskamer toegesproken door de enthousiaste voorzitter Gijs Lokhorst, de vragen beantwoordde als: “Wat doet een voorzitter nu precies?”.

 

Furieus

Balk opende furieus. Het was duidelijk dat de ploeg deze middag alles op alles wilde zetten de punten mee naar huis te nemen. Gesterkt door de gedachte dat de destijds ongenaakbare koploper Drachtster Boys ook bij de thuiswedstrijd in Balk niet opgewassen bleek tegen flinke fysieke oppositie en met een kansloze 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd, knalden de mannen van de sympathieke trainer Dick Sangers er bovenop. Iedere slapte van Drachtster Boys-spelers werd onmiddellijk afgestraft. Zo treuzelde keeper Emile Peters in de vijfde minuut te lang met het wegtrappen van de bal en was de 0-1 bijna een feit. Drachtster Boys stelde er gemakzucht (of wellicht voorzichtigheid) tegenover, kwam er speltechnisch een paar keer knap uit (o.a. een prachtige combinatie in de vijftiende minuut tussen Ard Veenhof, Said Hassan en Rob Schokker, die de bal ternauwernood naast schoot), maar het was Balk dat terecht op een 0-1 voorsprong kwam. Een snelle actie op rechts leidde tot een prima voorzet richting Johan Geertsma, die tot grote vreugde van zijn ploeggenoten raak schoot. Dat was een kolfje naar de hand van de ploeg uit Balk, die nu lekker gegroepeerd kon gaan verdedigen en met snelle uitvallen het de verdediging van Drachtster Boys moeilijk kon maken. De vechtlust bleef optimaal, hoewel de roodbeshirde Balksters regelmatig als stervende zwanen ter aarde stortten, maar in deze fase van de competitie en met zulke grote belangen is zoiets kenmerkend voor dit type wedstrijden. Drachtster Boys stelde er echter te weinig tegenover. Het was zoals trainer Hans van der Ploeg vlak voor de rust zijn spelers toeriep: “We zijn weer te laat!”.

0521 balkenendenorm2

KOPIE

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Drachtster Boys mocht wat meer balbezit hebben, maar de gedegen verdedigingslinie van Balk hield eigenlijk gemakkelijk stand. Via een mooie combinatie werd het zelfs 0-2 door een bekeken schot van Bauke Lyklema, waarmee het pleit beslecht werd. Dat Drachtster Boys via Sicco Bouwer nog de aansluitingstreffer scoorde was meer het gevolg van de zichtbare vermoeidheid van de Balksters na een uur fanatiek voetballen dan een verhoogde inzet aan Drachtster kant. Daarvoor waren de koppies al teveel bij de nacompetitie. Al met al een verdiende zege voor Balk, dat in de laatste competitieronde nog keihard moet knokken om handhaving in de eerste klasse te bewerkstelligen. Voorlopig was deze overwinning echter een boppeslag.

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1

11 nov

GRONINGEN - Een mooie gewoonte van de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen is om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij zowel Heren 1 als ook Vrouwen 1 thuis speelt. En die avonden staan bol van spektakel door middel van een paar honderd studenten...

scheidslijn

Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door

03 nov

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het 3e team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het 1e team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen...

scheidslijn

Meer verslagen
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper
23 sept ‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1
16 sept Prima seizoensouverture vrouwen Drachtster Boys/HR Piping
25 juni Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup
16 apr Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors