De gifbeker moet leeg …

DRACHTEN - Tegen Buitenpost uit waren we met wat meer geluk met drie punten mee huiswaarts gegaan en was de competitie nog spannend geworden. Bij Alcides was de bekeruitschakeling een bittere pil, omdat de halve finale zo dichtbij was, en zaterdag was de thuiswedstrijd tegen d’ Olde Veste een kansenfestival over en weer, waarbij de gasten net iets meer geluk hadden. De gifbeker moet blijkbaar tot de bodem toe worden leeggedronken.

 

Nee, het was geen hoogstaande wedstrijd, afgelopen zaterdag, mede door een hobbelig veld waardoor een strakke pass vaak een stuiterbal werd. Maar er stonden wel twee ploegen die beide maar een ding wilden: winnen. En dat maakte de wedstrijd toch aantrekkelijk onder een heerlijk lentezonnetje.

0408 gifbeker leeg1

 

FANATIEK

d’ Olde Veste begon fanatiek aan de wedstrijd en probeerde met een hoog tempo druk te zetten op de verdediging van Drachtster Boys. Met name de behendige linksbuiten Rochendy Constancia maakt het rechtsback Richard Hamstra knap lastig. Hij was het ook die in de 12e minuut na een snelle actie een prima voorzet afleverde die net door zijn ploeggenoten werd gemist. Aan de andere kant waren het de deze middag weer hardwerkende Said Hassan en aanjager Ard Veenhof die een paar speldenprikjes afleverden aan het adres van d’ Olde Veste-keeper Tom Holleboom. Doordat beide ploegen vol voor de winst gingen was het een heen en weer gesprint van welwillende maar niet balvaste benen, waardoor de wedstrijd een wat rommelige aanblik bood. Zo blokte Harvey Bischop in de 27e minuut ternauwernood een goede doelpoging van Tarik Bourakba, waarna Kevin Bakels uit deze afgeslagen aanval er onmiddellijk als een stoomwals vandoor ging en pas aan de rand van het strafschopgebied van d’ Olde Veste gestuit kon worden. Het spel golfde dus op en neer, met kansen aan beide kanten.

 

 

 

Drachtster Boys zette in het begin van de tweede helft d’ Olde Veste meteen onder druk, waardoor spelers van deze club veelal slechts met diverse “innige omhelzingen” de spelers van Drachtster Boys af konden stoppen. Maar een doelpunt hing in de lucht, en in de 54e minuut kwam dat er ook, en hoe! Niemand anders dan Said Hassan speelde zich op twintig meter van de goal van keeper Tom Holleboom knap vrij en pegelde met zijn linkerbeen de bal fenomenaal in de kruising: 1-0. Maar terwijl de supporters nog met elkaar napraatten over dit prachtige kunststukje was het d’ Olde Veste-speler Patrick de Vente die in dezelfde minuut met een fraaie voetbeweging de voorzet van Nick Kuiper op waarde wist te schatten en keeper Emile Peters  (die ook deze middag weer prima keepte) verschalkte: 1-1. Het was meteen voor d’ Olde Veste het sein het initiatief weer van Drachtster Boys over te nemen. En in de 61e minuut was het bijna 1-2 toen Rochendy Constantia met een prachtige krulbeweging a-la-Robben naar binnen draaide en een prima schot loste, waarbij de bal tot zijn ontzetting op de paal uiteenspatte.

 

KANS

Aan de andere kant was het Kevin Bakels die in de 64e minuut goed doorzette en na een prachtig een-tweetje alleen voor keeper Tom Holleboom verscheen. Tot ontzetting van iedereen en vooral zichzelf faalde hij jammerlijk. Omdat beide ploegen wilden winnen bleef het spel op en neer golven, waarbij d’ Olde Veste steeds overtuigender werd. De 1-1 eindstand was dan ook voor iedereen de logische uitkomst van de wedstrijd, ware het niet dat in de allerlaatste seconden van de wedstrijd alsnog Rochendy Constantia als een duveltje uit een doosje in een mêlee van benen de bal het laatste tikje gaf en daarmee d’ Olde Veste de drie punten schonk: 1-2.

 

0408 gifbeker leeg2Al met al een bitter pil voor het team van Hans van der Ploeg, die de komende weken alles in het werk zal moeten stellen zijn spelers fysiek en mentaal voor te bereiden op de nacompetitie, die nu vrijwel zeker is. Wellicht is driemaal scheepsrecht…!

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup

25 juni

Een lang gekoesterde wens van trainer/coach Symen Abe Hoekstra ging in vervulling. Samen met het team mocht hij niet alleen de beker, maar vooral de krans in ontvangst nemen na afloop van het toernooi.

scheidslijn

Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

16 apr

DRACHTEN - Vooraf waren alle scenario’s bekend, een ding was overduidelijk, Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed...

scheidslijn

Meer verslagen
08 apr Zaalvrouwen 1/HR Piping heeft play-offs niet in eigen hand
24 mrt Wonderen bestaan niet, doelpunten wel. Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1
17 mrt Bizarre (voorlopige?) ontknoping bij Zaalvrouwen 1/HR Piping-Drs. Vijfje
11 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping wint dankzij tweede paal
03 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping uit de beker na penalty's
25 feb Rust helpt Drachtster Boys/HR Piping VR1 aan overwinning tegen TPP VR1.
07 feb Drachtster Boys/HR Piping VR1 morst wederom dure punten
28 jan Gebrek aan scorend vermogen kost Drachtster Boys/HR Piping VR1 twee punten

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend

05 juli

De Drachtster dames hebben 5 nieuwe selectie speelsters toegevoegd. Amber Werkman en Marije Procee komen over van Avanti, Simone Hofer van vv De Walden en Benthe Huijsman van Hovocubo. Verder is het talent uit de eigen jeugd, Mellanie Elzinga, toegevoegd aan de selectie van trainer/coach...

scheidslijn

Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart

20 mrt

Van 26 tot en met 29 maart 2018 zijn de landskampioenen van 5 landen uit Europa te gast in Drachten t.w.:

scheidslijn

Meer nieuws
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen
16 sept Nieuwe start voor Nationaal Vrouwenzaalteam
07 sept Opbrengst kampioensshirts voor de Alpe d’HuZes 2018

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors