De gifbeker moet leeg …

DRACHTEN - Tegen Buitenpost uit waren we met wat meer geluk met drie punten mee huiswaarts gegaan en was de competitie nog spannend geworden. Bij Alcides was de bekeruitschakeling een bittere pil, omdat de halve finale zo dichtbij was, en zaterdag was de thuiswedstrijd tegen d’ Olde Veste een kansenfestival over en weer, waarbij de gasten net iets meer geluk hadden. De gifbeker moet blijkbaar tot de bodem toe worden leeggedronken.

 

Nee, het was geen hoogstaande wedstrijd, afgelopen zaterdag, mede door een hobbelig veld waardoor een strakke pass vaak een stuiterbal werd. Maar er stonden wel twee ploegen die beide maar een ding wilden: winnen. En dat maakte de wedstrijd toch aantrekkelijk onder een heerlijk lentezonnetje.

0408 gifbeker leeg1

 

FANATIEK

d’ Olde Veste begon fanatiek aan de wedstrijd en probeerde met een hoog tempo druk te zetten op de verdediging van Drachtster Boys. Met name de behendige linksbuiten Rochendy Constancia maakt het rechtsback Richard Hamstra knap lastig. Hij was het ook die in de 12e minuut na een snelle actie een prima voorzet afleverde die net door zijn ploeggenoten werd gemist. Aan de andere kant waren het de deze middag weer hardwerkende Said Hassan en aanjager Ard Veenhof die een paar speldenprikjes afleverden aan het adres van d’ Olde Veste-keeper Tom Holleboom. Doordat beide ploegen vol voor de winst gingen was het een heen en weer gesprint van welwillende maar niet balvaste benen, waardoor de wedstrijd een wat rommelige aanblik bood. Zo blokte Harvey Bischop in de 27e minuut ternauwernood een goede doelpoging van Tarik Bourakba, waarna Kevin Bakels uit deze afgeslagen aanval er onmiddellijk als een stoomwals vandoor ging en pas aan de rand van het strafschopgebied van d’ Olde Veste gestuit kon worden. Het spel golfde dus op en neer, met kansen aan beide kanten.

 

 

 

Drachtster Boys zette in het begin van de tweede helft d’ Olde Veste meteen onder druk, waardoor spelers van deze club veelal slechts met diverse “innige omhelzingen” de spelers van Drachtster Boys af konden stoppen. Maar een doelpunt hing in de lucht, en in de 54e minuut kwam dat er ook, en hoe! Niemand anders dan Said Hassan speelde zich op twintig meter van de goal van keeper Tom Holleboom knap vrij en pegelde met zijn linkerbeen de bal fenomenaal in de kruising: 1-0. Maar terwijl de supporters nog met elkaar napraatten over dit prachtige kunststukje was het d’ Olde Veste-speler Patrick de Vente die in dezelfde minuut met een fraaie voetbeweging de voorzet van Nick Kuiper op waarde wist te schatten en keeper Emile Peters  (die ook deze middag weer prima keepte) verschalkte: 1-1. Het was meteen voor d’ Olde Veste het sein het initiatief weer van Drachtster Boys over te nemen. En in de 61e minuut was het bijna 1-2 toen Rochendy Constantia met een prachtige krulbeweging a-la-Robben naar binnen draaide en een prima schot loste, waarbij de bal tot zijn ontzetting op de paal uiteenspatte.

 

KANS

Aan de andere kant was het Kevin Bakels die in de 64e minuut goed doorzette en na een prachtig een-tweetje alleen voor keeper Tom Holleboom verscheen. Tot ontzetting van iedereen en vooral zichzelf faalde hij jammerlijk. Omdat beide ploegen wilden winnen bleef het spel op en neer golven, waarbij d’ Olde Veste steeds overtuigender werd. De 1-1 eindstand was dan ook voor iedereen de logische uitkomst van de wedstrijd, ware het niet dat in de allerlaatste seconden van de wedstrijd alsnog Rochendy Constantia als een duveltje uit een doosje in een mêlee van benen de bal het laatste tikje gaf en daarmee d’ Olde Veste de drie punten schonk: 1-2.

 

0408 gifbeker leeg2Al met al een bitter pil voor het team van Hans van der Ploeg, die de komende weken alles in het werk zal moeten stellen zijn spelers fysiek en mentaal voor te bereiden op de nacompetitie, die nu vrijwel zeker is. Wellicht is driemaal scheepsrecht…!

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1

11 nov

GRONINGEN - Een mooie gewoonte van de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen is om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij zowel Heren 1 als ook Vrouwen 1 thuis speelt. En die avonden staan bol van spektakel door middel van een paar honderd studenten...

scheidslijn

Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door

03 nov

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het 3e team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het 1e team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen...

scheidslijn

Meer verslagen
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper
23 sept ‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1
16 sept Prima seizoensouverture vrouwen Drachtster Boys/HR Piping
25 juni Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup
16 apr Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors