Einde bekeravontuur Drachtster Boys

MEPPEL - Letterlijk donkere luchten balden zich samen boven het complex van de Meppeler zondag  eersteklasser Alcides (koploper in deze klasse). In de strijd om de halve finale van de noordelijke beker amateurvoetbal moest Drachtster Boys het opnemen tegen de momenteel prima draaiende geel-zwarte ploeg uit Meppel. Het werd een spannende thriller met een flinke anticlimax: één gemiste strafschop betekende een sneue uitschakeling.

 

Alcides begon fel aan de wedstrijd. De snelle voorwaartsen met een uitblinkende Jermain Wobbes trachtten zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. Drachtster Boys kon zich het eerste kwartier met moeite staande houden, vooral ook omdat het middenveld door de lange ballen van Alcides vaak overgeslagen werd, maar ook omdat het gewoon niet goed stond. Het leverde verschillende prima kansen op voor Alcides, waarbij keeper Emile Peters zich onderscheidde met een aantal prachtige reddingen.

0404 Alcides wint na strafschoppen

 
Grip op de wedstrijd

Na een kleine twintig minuten was het toch raak: een onderschepping van de bal leidde tot een snelle aanval van Alcides en de rappe Jermain Wobbes scoorde beheerst de 1-0. Het was voor Drachtster Boys het sein de bakens te verzetten en niet lijdzaam de aanvalsgolven van Alcides af te wachten. De ploeg herpakte zich en kreeg meer grip op de wedstrijd. Daarbij onderscheidde vooral de hardwerkende Said Hassan zich door steeds weer zijn voorwaartsen in stelling te brengen. In de 31e minuut was het dan ook dezelfde Said die Kevin Bakels prima lanceerde. Hij sprintte in volle vaart zijn directe tegenstander voorbij en leverde een perfecte voorzet af die beheerst door Rob Schokker ingetikt werd: 1-1.

 

Het begin van de tweede helft was voor Drachtster Boys. De ploeg zette Alcides direct onder druk en dat leverde een aantal kansjes op. De grootste was in de 55e  minuut voor Paul Bergtop, die een mooie voorzet van Mark Huizinga jammerlijk miste. Daar zal ongetwijfeld het gebrek aan wedstrijdritme door zijn lange afwezigheid vanwege een blessure aan ten grondslag liggen. Maar Alcides zat niet goed in de wedstrijd: “Ze bint aan ’t klooien!”, verzuchtte een supporter van de club op de tribune. Echter, als je zelf niet scoort, scoort de ander, zo geldt de voetbalwet: na een ongelukkig balcontact werd de bal van de voet van Harvey Bisschop geplukt en via een snelle omschakeling scoorde Alcides de op dat moment niet verdiende 2-1.

 

 
Achterstand wegwerken

Drachtster Boys moest weer een achterstand wegwerken. Het leverde van beide kanten niet het beste voetbal op, wel veel strijd, dus het werd een echt cupduel. En daar was goudhaantje Rob Schokker, die na de zoveelste in het strafschopgebied gepompte bal (veelal mooie draaiende voorzetten van Mark Huizinga) met een prachtig stiftje keeper  Danny Bos verschalkte: 2-2. Kort daarna floot scheidsrechter Beijert voor het einde van de wedstrijd en waren de ploegen gedoemd via stafschoppen uit te maken wie naar de halve finale (met als prijs deelname aan de Amstel Cup) zou gaan.

 

Van de tien strafschoppen werden negen benut. Alleen Jan Stoker faalde vanaf elf meter. Dit betekende een sneu einde van het bekeravontuur van Drachtster Boys. De ploeg kan zich nu geheel richten op de nacompetitie, tenzij er in Buitenpost nog iets raars gebeurt…

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup

25 juni

Een lang gekoesterde wens van trainer/coach Symen Abe Hoekstra ging in vervulling. Samen met het team mocht hij niet alleen de beker, maar vooral de krans in ontvangst nemen na afloop van het toernooi.

scheidslijn

Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

16 apr

DRACHTEN - Vooraf waren alle scenario’s bekend, een ding was overduidelijk, Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed...

scheidslijn

Meer verslagen
08 apr Zaalvrouwen 1/HR Piping heeft play-offs niet in eigen hand
24 mrt Wonderen bestaan niet, doelpunten wel. Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1
17 mrt Bizarre (voorlopige?) ontknoping bij Zaalvrouwen 1/HR Piping-Drs. Vijfje
11 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping wint dankzij tweede paal
03 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping uit de beker na penalty's
25 feb Rust helpt Drachtster Boys/HR Piping VR1 aan overwinning tegen TPP VR1.
07 feb Drachtster Boys/HR Piping VR1 morst wederom dure punten
28 jan Gebrek aan scorend vermogen kost Drachtster Boys/HR Piping VR1 twee punten

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend

05 juli

De Drachtster dames hebben 5 nieuwe selectie speelsters toegevoegd. Amber Werkman en Marije Procee komen over van Avanti, Simone Hofer van vv De Walden en Benthe Huijsman van Hovocubo. Verder is het talent uit de eigen jeugd, Mellanie Elzinga, toegevoegd aan de selectie van trainer/coach...

scheidslijn

Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart

20 mrt

Van 26 tot en met 29 maart 2018 zijn de landskampioenen van 5 landen uit Europa te gast in Drachten t.w.:

scheidslijn

Meer nieuws
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen
16 sept Nieuwe start voor Nationaal Vrouwenzaalteam
07 sept Opbrengst kampioensshirts voor de Alpe d’HuZes 2018

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors