Einde bekeravontuur Drachtster Boys

MEPPEL - Letterlijk donkere luchten balden zich samen boven het complex van de Meppeler zondag  eersteklasser Alcides (koploper in deze klasse). In de strijd om de halve finale van de noordelijke beker amateurvoetbal moest Drachtster Boys het opnemen tegen de momenteel prima draaiende geel-zwarte ploeg uit Meppel. Het werd een spannende thriller met een flinke anticlimax: één gemiste strafschop betekende een sneue uitschakeling.

 

Alcides begon fel aan de wedstrijd. De snelle voorwaartsen met een uitblinkende Jermain Wobbes trachtten zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. Drachtster Boys kon zich het eerste kwartier met moeite staande houden, vooral ook omdat het middenveld door de lange ballen van Alcides vaak overgeslagen werd, maar ook omdat het gewoon niet goed stond. Het leverde verschillende prima kansen op voor Alcides, waarbij keeper Emile Peters zich onderscheidde met een aantal prachtige reddingen.

0404 Alcides wint na strafschoppen

 
Grip op de wedstrijd

Na een kleine twintig minuten was het toch raak: een onderschepping van de bal leidde tot een snelle aanval van Alcides en de rappe Jermain Wobbes scoorde beheerst de 1-0. Het was voor Drachtster Boys het sein de bakens te verzetten en niet lijdzaam de aanvalsgolven van Alcides af te wachten. De ploeg herpakte zich en kreeg meer grip op de wedstrijd. Daarbij onderscheidde vooral de hardwerkende Said Hassan zich door steeds weer zijn voorwaartsen in stelling te brengen. In de 31e minuut was het dan ook dezelfde Said die Kevin Bakels prima lanceerde. Hij sprintte in volle vaart zijn directe tegenstander voorbij en leverde een perfecte voorzet af die beheerst door Rob Schokker ingetikt werd: 1-1.

 

Het begin van de tweede helft was voor Drachtster Boys. De ploeg zette Alcides direct onder druk en dat leverde een aantal kansjes op. De grootste was in de 55e  minuut voor Paul Bergtop, die een mooie voorzet van Mark Huizinga jammerlijk miste. Daar zal ongetwijfeld het gebrek aan wedstrijdritme door zijn lange afwezigheid vanwege een blessure aan ten grondslag liggen. Maar Alcides zat niet goed in de wedstrijd: “Ze bint aan ’t klooien!”, verzuchtte een supporter van de club op de tribune. Echter, als je zelf niet scoort, scoort de ander, zo geldt de voetbalwet: na een ongelukkig balcontact werd de bal van de voet van Harvey Bisschop geplukt en via een snelle omschakeling scoorde Alcides de op dat moment niet verdiende 2-1.

 

 
Achterstand wegwerken

Drachtster Boys moest weer een achterstand wegwerken. Het leverde van beide kanten niet het beste voetbal op, wel veel strijd, dus het werd een echt cupduel. En daar was goudhaantje Rob Schokker, die na de zoveelste in het strafschopgebied gepompte bal (veelal mooie draaiende voorzetten van Mark Huizinga) met een prachtig stiftje keeper  Danny Bos verschalkte: 2-2. Kort daarna floot scheidsrechter Beijert voor het einde van de wedstrijd en waren de ploegen gedoemd via stafschoppen uit te maken wie naar de halve finale (met als prijs deelname aan de Amstel Cup) zou gaan.

 

Van de tien strafschoppen werden negen benut. Alleen Jan Stoker faalde vanaf elf meter. Dit betekende een sneu einde van het bekeravontuur van Drachtster Boys. De ploeg kan zich nu geheel richten op de nacompetitie, tenzij er in Buitenpost nog iets raars gebeurt…

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1

11 nov

GRONINGEN - Een mooie gewoonte van de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen is om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij zowel Heren 1 als ook Vrouwen 1 thuis speelt. En die avonden staan bol van spektakel door middel van een paar honderd studenten...

scheidslijn

Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door

03 nov

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het 3e team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het 1e team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen...

scheidslijn

Meer verslagen
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper
23 sept ‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1
16 sept Prima seizoensouverture vrouwen Drachtster Boys/HR Piping
25 juni Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup
16 apr Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors