Niet fraai, wel volle winst

DRACHTEN - Om in het voetspoor van koploper Buitenpost te blijven moest Drachtster Boys vanmiddag winnen van PKC ’83 uit Groningen om de competitie nog spannend te houden. De mannen van trainer Hans van der Ploeg slaagden in hun missie, al was het allerminst sprankelend wat de toeschouwers op deze ijzige zaterdagmiddag te zien kregen.

 

De harde wind was vanmiddag overduidelijk een onberekenbare spelbreker tijdens de wedstrijd. Beide ploegen probeerden er het beste van te maken, maar regelmatig zorgde een flinke windfluim voor onverwachte en dus hectische spelmomenten. Na een weifelend begin was het echter Drachtster Boys dat met de onstuimige wind enigszins in de rug de meeste druk op de bal kon zetten en met goede loopacties gevaar kon stichten in de defensie van PKC ’83. Met name het technisch vaardige duo Aziz Geyik en Said Hassan zorgde met regelmaat voor aanvallende impulsen. Zo was in de elfde minuut Kevin Bakels dichtbij de openingstreffer, toen hij op aangeven van een perfecte pass van Aziz Geyik zijn schot op de paal uiteen zag spatten. De terug ketsende bal vloog vervolgens via een PKC-verdediger net naast de voor keeper Ben Meedendorp goede kant van de paal.

 

“Van Basten-omhaal”

In de zestiende minuut was het Said Hassan die met een fraaie “Van Basten-omhaal” de bal net over de lat kegelde. En vijf minuten later was het de ijverige Aziz Geyik die door Marco Haijtjema diep werd gestuurd nadat hij de bal op het middenveld aan een PKC-speler had ontfutseld. De strakke voorzet van Geyik werd helaas gemist door Kevin Bakels, die bij de vanmiddag prima fluitende scheidsrechter Souhuwat claimde dat hij even aan zijn shirt getrokken zou zijn. Daar wilde de scheidsrechter echter niets van weten. PKC ’83 kon er slechts sporadisch iets tegenover zetten. Nikky Goguadze ontsnapte in de 25e minuut aan de verdedigers van Drachtster Boys en stormde op keeper Emile Peters af, maar deze nog jonge keeper uit eigen gelederen redde bekwaam. De druk van Drachtster Boys bleef echter aanhouden en leverde goede kansen op voor onder anderen Ard Veenhof (in goede positie hoog over) en Paul Bergtop (op slag van rust na een corner een prima kopkans), maar de eerste helft eindigde waarmee deze was begonnen: 0-0. Wie dacht dat Drachtster Boys na rust de druk op PKC ’83 op zou voeren, kwam bedrogen uit. Het was laatstgenoemde ploeg die met de stevige wind meer mee dan tegen behoorlijk druk zette op de verdediging van Drachtster Boys. Dat leidde tot verschillende hectische scrimmages in het Drachtster strafschopgebied, waarbij de Drachtsters met kunst- en vliegwerk overeind bleven. Maar een doelpunt zat in de lucht, en toen in de 56e minuut Erdem Yeni van PKC ‘83 ineens in alle vrijheid op keeper Emile Peters afstormde, dacht menig toeschouwer dat de 0-1 een feit zou worden. Met een uiterste inspanning voorkwam Emile Peters echter deze geweldige kans voor PKC’ 83.

0319 niet fraai winst

Vertrouwen

Het spelniveau van Drachtster Boys bleef dalen, loopacties werden te ver doorgevoerd en passes kwamen nauwelijks meer aan. Het enige wapenfeit was een schotje van de voor Rob Schokker ingevallen Stefan Bolt recht in de handen van keeper Meedendorp. Totdat daar ineens, vanuit het niets, dezelfde Stefan Bolt in de 77e minuut attent de bal bemachtigde en Aziz Geyik lanceerde, die zijn tegenstander en de keeper van PKC ’83 geraffineerd het nakijken gaf en beheerst de 1-0 tegen de touwen joeg. Dat gaf de Drachtsters duidelijk vertrouwen en toen de bal na een prachtige combinatie, opgezet door Ard Veenhof en de rappe Kevin Bakels, Aziz Geyik bereikte, was de 2-0 een feit en daarmee de buit binnen.

 

Volgende week zaterdag is de topper in de eerste klasse E tussen koploper Buitenpost en runner up Drachtster Boys. Om de strijd om het kampioenschap nog spannend te houden, zal Drachtster Boys moeten winnen. Een mooie uitdaging voor het team van trainer Hans van der Ploeg, en een prachtig affiche voor de supporters van beide verenigingen!

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1

11 nov

GRONINGEN - Een mooie gewoonte van de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen is om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij zowel Heren 1 als ook Vrouwen 1 thuis speelt. En die avonden staan bol van spektakel door middel van een paar honderd studenten...

scheidslijn

Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door

03 nov

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het 3e team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het 1e team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen...

scheidslijn

Meer verslagen
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper
23 sept ‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1
16 sept Prima seizoensouverture vrouwen Drachtster Boys/HR Piping
25 juni Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup
16 apr Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors