Niet fraai, wel volle winst

DRACHTEN - Om in het voetspoor van koploper Buitenpost te blijven moest Drachtster Boys vanmiddag winnen van PKC ’83 uit Groningen om de competitie nog spannend te houden. De mannen van trainer Hans van der Ploeg slaagden in hun missie, al was het allerminst sprankelend wat de toeschouwers op deze ijzige zaterdagmiddag te zien kregen.

 

De harde wind was vanmiddag overduidelijk een onberekenbare spelbreker tijdens de wedstrijd. Beide ploegen probeerden er het beste van te maken, maar regelmatig zorgde een flinke windfluim voor onverwachte en dus hectische spelmomenten. Na een weifelend begin was het echter Drachtster Boys dat met de onstuimige wind enigszins in de rug de meeste druk op de bal kon zetten en met goede loopacties gevaar kon stichten in de defensie van PKC ’83. Met name het technisch vaardige duo Aziz Geyik en Said Hassan zorgde met regelmaat voor aanvallende impulsen. Zo was in de elfde minuut Kevin Bakels dichtbij de openingstreffer, toen hij op aangeven van een perfecte pass van Aziz Geyik zijn schot op de paal uiteen zag spatten. De terug ketsende bal vloog vervolgens via een PKC-verdediger net naast de voor keeper Ben Meedendorp goede kant van de paal.

 

“Van Basten-omhaal”

In de zestiende minuut was het Said Hassan die met een fraaie “Van Basten-omhaal” de bal net over de lat kegelde. En vijf minuten later was het de ijverige Aziz Geyik die door Marco Haijtjema diep werd gestuurd nadat hij de bal op het middenveld aan een PKC-speler had ontfutseld. De strakke voorzet van Geyik werd helaas gemist door Kevin Bakels, die bij de vanmiddag prima fluitende scheidsrechter Souhuwat claimde dat hij even aan zijn shirt getrokken zou zijn. Daar wilde de scheidsrechter echter niets van weten. PKC ’83 kon er slechts sporadisch iets tegenover zetten. Nikky Goguadze ontsnapte in de 25e minuut aan de verdedigers van Drachtster Boys en stormde op keeper Emile Peters af, maar deze nog jonge keeper uit eigen gelederen redde bekwaam. De druk van Drachtster Boys bleef echter aanhouden en leverde goede kansen op voor onder anderen Ard Veenhof (in goede positie hoog over) en Paul Bergtop (op slag van rust na een corner een prima kopkans), maar de eerste helft eindigde waarmee deze was begonnen: 0-0. Wie dacht dat Drachtster Boys na rust de druk op PKC ’83 op zou voeren, kwam bedrogen uit. Het was laatstgenoemde ploeg die met de stevige wind meer mee dan tegen behoorlijk druk zette op de verdediging van Drachtster Boys. Dat leidde tot verschillende hectische scrimmages in het Drachtster strafschopgebied, waarbij de Drachtsters met kunst- en vliegwerk overeind bleven. Maar een doelpunt zat in de lucht, en toen in de 56e minuut Erdem Yeni van PKC ‘83 ineens in alle vrijheid op keeper Emile Peters afstormde, dacht menig toeschouwer dat de 0-1 een feit zou worden. Met een uiterste inspanning voorkwam Emile Peters echter deze geweldige kans voor PKC’ 83.

0319 niet fraai winst

Vertrouwen

Het spelniveau van Drachtster Boys bleef dalen, loopacties werden te ver doorgevoerd en passes kwamen nauwelijks meer aan. Het enige wapenfeit was een schotje van de voor Rob Schokker ingevallen Stefan Bolt recht in de handen van keeper Meedendorp. Totdat daar ineens, vanuit het niets, dezelfde Stefan Bolt in de 77e minuut attent de bal bemachtigde en Aziz Geyik lanceerde, die zijn tegenstander en de keeper van PKC ’83 geraffineerd het nakijken gaf en beheerst de 1-0 tegen de touwen joeg. Dat gaf de Drachtsters duidelijk vertrouwen en toen de bal na een prachtige combinatie, opgezet door Ard Veenhof en de rappe Kevin Bakels, Aziz Geyik bereikte, was de 2-0 een feit en daarmee de buit binnen.

 

Volgende week zaterdag is de topper in de eerste klasse E tussen koploper Buitenpost en runner up Drachtster Boys. Om de strijd om het kampioenschap nog spannend te houden, zal Drachtster Boys moeten winnen. Een mooie uitdaging voor het team van trainer Hans van der Ploeg, en een prachtig affiche voor de supporters van beide verenigingen!

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup

25 juni

Een lang gekoesterde wens van trainer/coach Symen Abe Hoekstra ging in vervulling. Samen met het team mocht hij niet alleen de beker, maar vooral de krans in ontvangst nemen na afloop van het toernooi.

scheidslijn

Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

16 apr

DRACHTEN - Vooraf waren alle scenario’s bekend, een ding was overduidelijk, Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed...

scheidslijn

Meer verslagen
08 apr Zaalvrouwen 1/HR Piping heeft play-offs niet in eigen hand
24 mrt Wonderen bestaan niet, doelpunten wel. Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1
17 mrt Bizarre (voorlopige?) ontknoping bij Zaalvrouwen 1/HR Piping-Drs. Vijfje
11 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping wint dankzij tweede paal
03 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping uit de beker na penalty's
25 feb Rust helpt Drachtster Boys/HR Piping VR1 aan overwinning tegen TPP VR1.
07 feb Drachtster Boys/HR Piping VR1 morst wederom dure punten
28 jan Gebrek aan scorend vermogen kost Drachtster Boys/HR Piping VR1 twee punten

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend

05 juli

De Drachtster dames hebben 5 nieuwe selectie speelsters toegevoegd. Amber Werkman en Marije Procee komen over van Avanti, Simone Hofer van vv De Walden en Benthe Huijsman van Hovocubo. Verder is het talent uit de eigen jeugd, Mellanie Elzinga, toegevoegd aan de selectie van trainer/coach...

scheidslijn

Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart

20 mrt

Van 26 tot en met 29 maart 2018 zijn de landskampioenen van 5 landen uit Europa te gast in Drachten t.w.:

scheidslijn

Meer nieuws
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen
16 sept Nieuwe start voor Nationaal Vrouwenzaalteam
07 sept Opbrengst kampioensshirts voor de Alpe d’HuZes 2018

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors