Diep Rood voor Drachtster Boys

DRACHTEN - De start van de tweede competitiehelft in de eerste klasse E zaterdagvoetbal met de thuiswedstrijd tegen het (te) laag geklasseerde VEV’ 67 uit Leek was voor Drachtster Boys een prima testcase om te zien hoe de ploeg er na een aantal weken winterstop en een succesvol trainingskamp in Portugal voor zou staan. Na negentig minuten voetbal was het antwoord duidelijk: de ploeg is geen schim van het fantastisch draaiende elftal van de eerste helft van de competitie.

 

De cijfers liegen er niet om: een meer dan terechte 0-3 nederlaag, één rode kaart en vier gele kaarten aan de kant van Drachtster Boys, nul doelpunten voor en zeven doelpunten tegen in de laatste twee (verloren) competitiewedstrijden en een tot slechts één puntje voorsprong geslonken afstand met concurrent Buitenpost. De ploeg verkeert duidelijk in zwaar weer.

0128 donkere wolken

Start van de tweede competitiehelft: donkere wolken pakken zich samen boven het Drachtster Bos…

 

 
Armoede troef

Toegegeven: een aantal belangrijke (basis)spelers was vandaag niet beschikbaar: Paul Bergtop is al een half jaar geblesseerd, routinier Jan Stoker was nog niet hersteld van zijn schouderblessure, Kevin Bakels kwam net terug van een skivakantie en Said Hassan had zich geblesseerd bij de doordeweekse oefenwedsstrijd tegen Bergum. Maar de spelers die daardoor kans kregen zich te profileren, grepen deze kans niet. Van alle kanten werd de ploeg van interim-coach Dennis van den Driesschen (hoofdtrainer Hans van der Ploeg was vandaag niet beschikbaar) overlopen: geen duel werd gewonnen, geen pass kwam aan, de wil om te winnen ontbrak ten enenmale: het was aan de kant van Drachtster Boys vandaag armoede troef in het Drachtster Bos.

 

De wedstrijd begon nog hoopvol: in de derde minuut bood de opgekomen Richard Hamstra aanvaller Sicco Bouwer een prima kans, maar Sicco -die vandaag voor het eerst sinds lange tijd in de basis startte-mikte de bal met een slap schot naast het doel van VEV-keeper Danny Blaauwwiekel. Even later werd Aziz Geyik in het strafschopgebied onderuit geschoffeld, maar de niet altijd adequaat reagerende scheidsrechter Ten Pas zag er geen strafschop in. Na deze eerste schermutselingen nam VEV ’67 echter het heft in handen: met veel inzet en tempo veroverde de ploeg zich langzaam maar zeker een overwicht en was het voor Drachtster Boys soms alle hens aan dek de geel-zwarten van het scoren af te houden. Vooral de snelle en behendige spits Jeffrey Visser was een plaag voor de verdedigers van Drachtster Boys: hij stond messcherp en in zeker twee gevallen was het maar de vraag of hij terecht voor buitenspel werd afgevlagd.

 

“D’r sit net folle in!”

Het publiek verbaasde zich hogelijk over de tamme inzet waarmee de Drachtster hun tegenstanders tegemoet traden. “D’r sit net folle in” en “Vijf euro entree is wel erg veel voor wat we te zien krijgen”, het waren opmerkingen die hout sneden, want naarmate de wedstrijd vorderde bakten de Drachtsters er steeds minder van. Het gevolg van de slappe inzet waren de volkomen onnodige gele kaarten van Richard Hamstra en Richard Strijker voor commentaar op de scheidsrechter. Daarmee schoot de Drachtster ploeg zichzelf in de voet, want na afloop van de wedstrijd bleek vier keer geel en eenmaal rood een duidelijk signaal dat het vanmiddag ook figuurlijk aan alle kanten diep rood was.

 

0128 overtallig zwart geel

Selffulfilling prophecy

Ook de tweede helft was Drachtster Boys niet bij machte de negatieve spiraal om te buigen in een positief resultaat. Integendeel: wat zich de eerste helft al aankondigde, voltrok zich in de tweede helft. In de 57e minuut was het VEV-speler Wessel van der Galien die met een prima goal de 0-1 aantekende, in de 58e minuut kreeg Aziz Geyik direct rood na een domme overtreding, in de 63e minuut kreeg Stefan Bolt een terechte gele keert voor een harde overtreding, en in de 67e minuut was het de volkomen verdiende 0-2 door een attente VEV-speler Jeffrey Visser. Binnen tien minuten voltrok zich dus als een selffulfilling prophecy het in de eerste helft latent aanwezige onheil over een volstrekt dolende ploeg.

 

Dat uitgerekend Harvey Bischop, vandaag de enige speler met een voldoende vanwege zijn tomeloze inzet (ondanks zijn 36 jaar!) scheidsrechter Spoler vroeg: “Wat is er aan de hand, man?!” na een dubieuze gele kaart aan zijn adres (de scheidsrechter was daarin lang niet consequent), mag symbolisch heten voor het team van de aanvoerder: die vraag had hij beter aan zijn eigen team kunnen stellen: “Jongens, wat is er met ons aan de hand?!” En dat ten slotte VEV-speler Arjen Veenstra nog de 0-3 tegen de touwen joeg onderstreepte ten enenmale de onmacht van koploper Drachtster Boys. Na vanmiddag is de vraag gerechtvaardigd: hoe lang nog?

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1

11 nov

GRONINGEN - Een mooie gewoonte van de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen is om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij zowel Heren 1 als ook Vrouwen 1 thuis speelt. En die avonden staan bol van spektakel door middel van een paar honderd studenten...

scheidslijn

Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door

03 nov

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het 3e team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het 1e team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen...

scheidslijn

Meer verslagen
27 okt Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping
14 okt Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping
06 okt Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1
30 sept Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper
23 sept ‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1
16 sept Prima seizoensouverture vrouwen Drachtster Boys/HR Piping
25 juni Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup
16 apr Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

06 nov

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

scheidslijn

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

25 sept

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

scheidslijn

Meer nieuws
05 juli Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend
20 mrt Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors