Drachtster Boys knock-out

BALK - Volledig groggy verlieten de manschappen van trainer Hans van der Ploeg het hoofdveld van VV Balk. Laatstgenoemde ploeg uit de gelijknamige plaats zorgde met een eclatante en niet eens onverdiende 4-0 overwinning voor een daverende verrassing in de eerste klasse E.

 

In het programmaboekje van VV Balk werd hoog opgegeven van de koploper uit Drachten. Immers, met een formidabel aantal wedstrijdpunten en een geweldig voordelig doelsaldo met slechts vijf goals tegen in elf wedstrijden, en met de wetenschap dat een aantal scorende spitsen van VV Balk door blessures ontbrak, stond de uitslag eigenlijk wel vast. Dat deze uitslag vriend en vijand volledig verraste laat maar weer eens zien dat voetbal onvoorspelbaar is.

 

Het hoofdveld in Balk werd dan wel goedgekeurd door scheidsrechter De Wit uit Groningen, het bleek voor beide partijen lastig de controle over de bal te krijgen, omdat deze regelmatig door de gladde ondergrond weg spatte. Daarnaast waren vooral in de beginfase glijpartijen meer regel dan uitzondering. Omdat Balk er van het begin af aan meteen flink in kletste kreeg Drachtster Boys totaal geen grip op de wedstrijd. Sterker nog: de snelle uitvallen van Balk met veelal lange ballen op de voorwaartsen stelden de verdedigers van Drachtster Boys vaak voor grote problemen. Zo lepelde Johan Lyklema de bal net over het doel van Richard Strijker nadat Balk –niet voor de eerste keer- de bal op het middenveld ontfutselde aan de weinig alerte Drachtsters.

 

De gemakzuchtige instelling brak Drachtster Boys in de 21e minuut op. Hoewel Harvey Bisschop duidelijk met de handen werd weggeduwd –een overtreding die door scheidsrechter De Wit werd weggewuifd- knalde Schelte Reitsma van Balk na weer een lange pass de bal onberispelijk achter de kansloze doelman Strijker. En nog geen vijf minuten later was het de volledig vrijstaande Pieter Wijnja van Balk, die uit een corner onberispelijk de 2-0 achter Strijker kopte.

 

Drachtster Boys stelde daar vrijwel niets tegenover. Passes kwamen niet aan, de vrije man werd niet gevonden, spelpatronen waren niet te ontdekken. Het liep dus voor geen meter, terwijl de meters die gemaakt werden, veelal strandden op de stugge verdediging van Balk, die met weinig moeite standhield. Thom Zwart bijvoorbeeld illustreerde de onmacht van Drachtster Boys vaak door zijn handen radeloos ten hemel te heffen omdat hij de bal nooit kwijt kon. Tot overmaat van ramp viel aanvaller Jan Stoker uit met een pijnlijke schouderblessure.

 

De tweede helft was amper zes minuten oud of de illusie om dichterbij te komen werd aan gruzelementen geschoten: Johan Lyklema van Balk werd vanuit zijn verdediging gelanceerd en hoewel alles wat Drachtster Boys was protesteerde vanwege de duidelijke buitenspelpositie van Lyklema keurde scheidsrechter De Wit de derde Balkster treffer goed. Het spel was daarmee gespeeld. Balk consolideerde met gemak de 3-0 voorsprong en creëerde kans op kans om de 4-0 aan te laten tekenen. Even nog gloorde er een lichte straal hoop op deze sombere dag voor Drachtster Boys, toen Kevin Bakels een niet te missen kans op de eventuele aansluitingstreffer kreeg, maar de wijze waarop hij deze kans verprutste was illustratief voor het gehele team van Drachtster Boys deze middag. Dat Balk in de 40e minuut alsnog de 4-0 maakte, was allang niet meer nodig Drachtster Boys knock-out te krijgen: de handdoek was allang geworpen!

zv1 hoofdsponsors

 

Verslagen

scheidslijn

Drachtster Boys/HR Piping Vr 1 wint Midsimmercup

25 juni

Een lang gekoesterde wens van trainer/coach Symen Abe Hoekstra ging in vervulling. Samen met het team mocht hij niet alleen de beker, maar vooral de krans in ontvangst nemen na afloop van het toernooi.

scheidslijn

Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

16 apr

DRACHTEN - Vooraf waren alle scenario’s bekend, een ding was overduidelijk, Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed...

scheidslijn

Meer verslagen
08 apr Zaalvrouwen 1/HR Piping heeft play-offs niet in eigen hand
24 mrt Wonderen bestaan niet, doelpunten wel. Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1
17 mrt Bizarre (voorlopige?) ontknoping bij Zaalvrouwen 1/HR Piping-Drs. Vijfje
11 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping wint dankzij tweede paal
03 mrt Zaalvrouwen 1/HR Piping uit de beker na penalty's
25 feb Rust helpt Drachtster Boys/HR Piping VR1 aan overwinning tegen TPP VR1.
07 feb Drachtster Boys/HR Piping VR1 morst wederom dure punten
28 jan Gebrek aan scorend vermogen kost Drachtster Boys/HR Piping VR1 twee punten

 

zv1 co-sponsors

Nieuws

scheidslijn

Selectie Drachtster Boys/HR Piping 1 2019-2020 bekend

05 juli

De Drachtster dames hebben 5 nieuwe selectie speelsters toegevoegd. Amber Werkman en Marije Procee komen over van Avanti, Simone Hofer van vv De Walden en Benthe Huijsman van Hovocubo. Verder is het talent uit de eigen jeugd, Mellanie Elzinga, toegevoegd aan de selectie van trainer/coach...

scheidslijn

Europees vrouwen zaalvoetbaltoernooi in Drachten 26 t/m 29 maart

20 mrt

Van 26 tot en met 29 maart 2018 zijn de landskampioenen van 5 landen uit Europa te gast in Drachten t.w.:

scheidslijn

Meer nieuws
13 mrt Zaalvrouwen trainer Drachtster Boys verlengt contract
23 feb Snertactie tbv Eurowft2018
09 feb Drachtster Boys zaalvrouwen doen aan CrowdFunding voor toernooi!!!
06 feb Interland zaalvrouwen Nederland-Finland in Drachten
26 nov Loting 2nd European Women’s Futsal Tournament
13 okt Paviljoen de Leyen mede hoofdsponsor Drachtster zaalvrouwen
16 sept Nieuwe start voor Nationaal Vrouwenzaalteam
07 sept Opbrengst kampioensshirts voor de Alpe d’HuZes 2018

webshop-drachtsterboys

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors