Herinneringen aan Gert Jan Miedema

'Geslaagd als mens'
Ons ploegje en Gert Jan kunnen vrijdagavonden lang kletsen, lullen, voetballen, ongein verkondigen en serieus met elkaar praten. Afgelopen vrijdag waren we bij elkaar, om Gert Jan te herdenken. Het inmiddels 45+ ploegje en veel oud teamgenoten. De kantine van Drachtster Boys. Andre vatte het prachtig samen. Gert Jan is geslaagd als mens. Een samenvatting om bij stil te staan.


Geslaagd als mens. Kan het fijner? Geslaagd als man van Jolanda. Als zoon en broer. Geslaagd als vader van Merijn, Jesper en Leon. Voor ons volledig geslaagd als voetbalvriend.
We keken naar zijn foto die deze zomer is gemaakt in Bremen. Een weekendje weg met voetbalvrienden. Gert Jan ziet er volmaakt gelukkig uit.

1113 Gert Jan Miedema

We huilen. Er worden schouders beetgepakt en stevige knuffels gegeven. Net als ik denken de meesten dat hij deze avond nog opduikt met zijn lieve en licht brutale glimlach.
De werkelijkheid is wreed. Zo wreed.
De stamtafel is gevuld met oud ploeggenoten. 1 stoel blijft leeg. Op de tafel staan zijn foto, een speciaal biertje en twee kaarsjes.


Ik kijk voornamelijk om me heen. Het ongeloof zit diep. Bij iedereen. Maar vooral het onrecht. Gertje is toch met afstand de fitste van ons allemaal?


Natuurlijk had Gert Jan wat autoriteitsproblemen, voornamelijk met trainers. Maar ook gezagsdragers waren niet altijd zijn favoriete slag mensen.
Zijn muzieksmaak was uitstekend. Al kregen we ergens in de jaren ’90 verzamelalbums van de verre van fijnbesnaarde Pietje Potent te horen.
Kan ik de keuzekrokodil uitleggen? Nauwelijks. Het kinderspelletje werd tijdens voetbalweekendjes meegetroond door Gert Jan. We voelden aan de plastic tandjes van de kleine kroko. Hij wees ons daarmee de weg. De weg van verbroedering.

 

Gert Jan verbroederde, genoot en plaagde.

 

Gert Jan voetbalde als een liefhebber. Een onstuitbare drive. Winnen was belangrijk.
Het hogere doel? Tegenstanders poorten en het geven van de lange bal. Hij was zeer bedreven in beide onderdelen. Het was echter wel een onbedwingbare drang. Hierdoor wilde het aantal pogingen wel eens een tikkeltje uit de hand lopen.

 

Hij bleef natuurlijk volharden. Het moest, hij kon niet anders, het moest gewoon.
Een teamgenoot met bovengemiddelde fijne menselijke en voetbalkwaliteiten. Een teamgenoot om trots op te zijn.

 

Gert Jan, een belofte van je 45+ team. Na elke vrijdagavond training proosten we als eerste op jou en op het leven. Zo ben je en blijf je bij ons.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors