Het vierde steunt 'Merels Wereld'

DRACHTEN - Stichting Merels Wereld, genoemd naar initiatiefneemster Merel Hennink, heeft op 9 maart 2019 bij Drachtster Boys een cheque van 600 euro mogen ontvangen. Bovendien spelen de mannen van het vierde elftal van de club de komende jaren met het logo van de stichting op het wedstrijdshirt.


In 2014 kreeg Merel Hennink, echtgenote van Drachtster Boys-hoofdtrainer Hans van der Ploeg, de diagnose longkanker. Het bleek om een zeer zeldzame vorm te gaan (ROS1 translocatie). Ongeneeslijk, maar Merel Hennink gaat voor kwaliteit van leven en probeert middels Stichting Merels Wereld bekendheid te creëren voor de ziekte, bij te dragen aan overlevingskansen van patiënten met een betere kwaliteit van leven.

0310 merels wereld 01

Het vierde van Drachtster Boys, bestaande uit jonge, enthousiaste voetballers onder leiding van leiders Goof Debreczeny en Aldert Kloostra, voelde zich aangesproken door het verhaal van Merel en gezamenlijk besloten zij Stichting Merels Wereld te steunen. Niet alleen gingen zij met de pet rond, ook hebben zij besloten met het logo van de stichting op de shirt te gaan spelen.

 0310 senioren 4

Voorafgaand aan de wedstrijd van Drachtster Boys 1 overhandigde aanvoerder Remko Boersma aan Merel een cheque van 300 euro, een bedrag dat door de supportersvereniging van vv Drachtster Boys verdubbeld werd. Bovendien ontving Merel haar ‘eigen’ wedstrijdshirt met haar favoriete nummer 8.
Bezoek voor meer informatie over Merels Wereld de website: http://www.stichtingmerelswereld.nl

0310 merels wereld 02

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors