Geslaagde eerste editie Voetbalquiz

Afgelopen zaterdagavond vond de eerste editie van de Drachtster Boys Voetbalquiz plaats in de kantine. Met bijna 60 deelnemers werd het een bijzonder gezellige avond!

 

Terwijl buiten, in de zon, nog werd genoten van het mooie weer, een muziekje op de achtergrond en een koud biertje of frisje, stroomden rond 18:30 uur de eerste deelnemers binnen voor het invullen van de fotoronde en een Champions League voorspellingspoule, Om 19:00 uur zat de zaal zo goed als vol en werd gestart met de volgende 8 vragenronden. Vragen over o.a. de Eredivisie, Champions league en Het Nederlands Elftal passeerden de revue, maar ook was er aandacht voor een aantal te raden clublogo’s en natuurlijk het 70-jarig jubileum van Drachtster Boys.

 

Een kleine greep uit de vragen?
- Wie had dit seizoen na Hakim Ziyech (15) de meeste assists in de Eredivisie?
- Wie is de oudste debutant in het Nederlands Elftal?
- Ajax won als laatste Nederlandse club de cup met de grote oren. Op 24 mei 1995 werd AC Milan verslagen. Hoeveel spelers met
Nederlandse nationaliteit stonden aan de aftrap namens Ajax?
- Welke speler besliste tijdens het EK 1996 voor het eerst een groot toernooi met een golden goal?
- Wie is met 70 officiële doelpunten de all-time topscorer van Drachtster Boys
- Wie is het meest recent, in 2014, benoemd als erelid van onze vereniging?

Voetbalquiz

Nadat we met z’n allen de eerste helft van de Champions League finale hebben gekeken konden we in de rust overgaan tot de prijsuitreiking. Een niet nader te noemen team (je zou ze kunnen herkennen als Klaas T., Erik van der V. en Steven V.) ging er vandoor met een overzoete poedelprijs, maar belangrijker waren de prijzen voor de winnaars.

 

Zo bleek dat de voetbalkennis van een aantal spelers van ons eerste elftal uitstekend op orde is en gingen “ De Vedettes” er vandoor met een paintball-arrangement. Ook het oud-bestuur ging er vandoor met een prijs en konden zich de rest van de avond tegoed doen aan een gratis krat bier. Het is niet bekend hoe de rest van hun avond daarna is verlopen...

 

Dan de top-3. Team Zeefuik ging er vandoor met ieder een overheerlijk kaaspakket, aangeboden door AND Cheesetrade uit Leeuwarden. Runner-up bleken de boys van FC Knie. De speler met de zwakste knie kwam naar voren gerend en mocht 4 waardebonnen in ontvangst nemen voor Eetcafé De Zaak. Het zal ze goed smaken!

winnaars

Tenslotte de glorieuze winnaar. Met een puntentotaal van 67 punten (van 105 te behalen punten) bleken de FeanFanatics de terechte winnaars van de avond! Het team, bestaande uit Bram Postmus, Sietse Looijenga en Jildert Looijenga gingen er ieder met een royaal aangeboden waardebon vandoor, welke ze kunnen besteden bij Leffel Sportswear / 100% Voetbal!

 

Hierna bleef het nog lang warm, druk en erg gezellig in het clubhuis! De Champions League werd gevolgd, hapjes werden geserveerd en de Hollandse hits kwamen luidkeels uit de speakers.

 

Tijdens de hele avond is een mooi geldbedrag van €319,- opgehaald, wat we in overleg rechtstreeks in de kantine gaan investeren. We verwachten dit aan de start van het volgende seizoen te hebben gerealiseerd! Laat je verrassen….

 

Tot slot een woord van dank aan alle sponsoren die de prijzen hebben mogelijk gemaakt. Daarnaast ook vooral een grote blijk van waardering voor Jacqueline Rosier en de aanwezige vrijwilligers achter de bar. Geweldig hoe alles tot in de puntjes werd geregeld!

 

We kijken terug op een geslaagde eerste editie en komen volgend jaar graag terug met een vervolg, met nieuwe ronden en nieuwe vragen! De tips en ideeën nemen we mee om er een nog groter succes van te maken en zien iedereen volgend jaar graag terug!

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors