In memoriam: Schelte van der Wal (1934-2017)

Donderdag 28 september jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons erelid Schelte van der Wal op 82- jarige leeftijd is overleden. Voor velen van ons een klap, omdat zijn overlijden ondanks zijn broze gezondheid toch nog zo snel en onverwacht is te noemen.

 

1127 Schelte jarigIn Schelte van der Wal verliezen we een clubicoon van de hoogste orde. Tal van generaties binnen de vereniging hebben onder de leiding van Schelte gevoetbald. Van de jaren ’60 tot ’70 werkte hij mee aan het inzamelen van oud papier om de club financieel sterker te maken. Maar Schelte is vooral een begrip geworden in zijn functie als (elftal)leider en lid van de jeugdcommissie. Gedurende een periode van zo’n dertig jaar ging hij volledig voor de jeugd van VV Drachtster Boys.

 

In juni 1985 werd Schelte benoemd tot Lid van Verdienste en enkele jaren later, eind maart 1988, kreeg hij de Zilveren Erespeld van de KNVB opgespeld. Voor Schelte geen reden om op zijn lauweren te gaan rusten en hij bleef aan het welzijn van de jeugd werken. Dit resulteerde in zijn benoeming tot erelid tijdens ons 50-jarig jubileum op 29 maart 1998.

 

En nu verliezen we Schelte uit ons midden in ons jubileumjaar. Op 29 maart 2018 bestaan we zeventig jaar en wat zou het mooi zijn geweest dit in zijn aanwezigheid te mogen vieren. Dit mag helaas en tot ons verdriet niet zo zijn. Komende woensdag brengen we Schelte naar zijn laatste rustplaats, maar de herinneringen aan hem sluiten we in ons hart en deze zullen nooit verloren gaan.

 

Rust zacht Schelte.

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors